Στους 43 είναι σήμερα Τετάρτη (22/9), ο  αριθμός των υγειονομικών που υπηρετούν στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και με βάση το γνωστό νόμο της κυβέρνησης, τέθηκαν από την 1η Σεπτεμβρίου σε αναστολή εργασίας επειδή αρνούνται να εμβολιαστούν κατά της COVID-19.

Αυτή την ενημέρωση είχε το KarditsaLive.Net από τον Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Σταύρο Παπαγεωργίου για το Νοσηλευτικό Ίδρυμα της πόλης μας και τη λειτουργία του.

Ο κ. Παπαγεωργίου δήλωσε πως κάποια ζητήματα που υπήρχαν στο Μικροβιολογικό Τμήμα και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, αντιμετωπίστηκαν με ενέργειες του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Φ. Σερέτη.

Συγκεκριμένα, μετακινήθηκαν προσωρινά στο Μικροβιολογικό ένας γιατρός από το Γ.Ν. Λάρισας, ένας ιατρός από το Γ.Ν. Λιβαδειάς, ένας ιατρός από το Κέντρο Υγείας Καρδίτσας και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού ένας Νεφρολόγος από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Οι εν λόγω μετακινήσεις είναι διάρκειας ενός μηνός με δυνατότητα παράτασης εφόσον χρειάζεται.

Ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε ακόμη ότι αυτές τις ημέρες γίνονται και προσλήψεις επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν από τις αναστολές καθηκόντων των ανεμβολίαστων υγειονομικών που στην πλειονότητα τους είναι διοικητικό προσωπικό, άλλοι εργαζόμενοι, νοσηλευτές/τριες.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα μας μίλησε και με τον εκτελών χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κώστα Γρηγορίου, ο οποίος μας είπε πως προσελήφθησαν ήδη πέντε άτομα (διοικητικοί) με τρίμηνες συμβάσεις,  οι οποίες ως γνωστόν μπορούν να ανανεωθούν για ακόμη ένα τρίμηνο, εφόσον δεν καλυφθούν τα κενά ανεμβολίαστου προσωπικού που καλύπτουν.

Να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες, προς το τέλος του μήνα, αρχίζει η προθεσμία για την πρόσληψη νέων ιατρών τεσσάρων ειδικοτήτων και συγκεκριμένα ενός Ορθοπεδικού, ενός Νεφρολόγου, ενός Ακτινολόγου και ενός ιατρού στο Τμήμα Μεσογειακής Αναιμίας.

Μέσα στο Φθινόπωρο αναμένεται και η προκήρυξη για την  πρόσληψη νέων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που ακόμη δεν έγιναν γνωστές.

Καραγιάννης Φώτης karditsaLive.Net