Με μια λιτή εκδήλωση, λόγω της μένουσας πανδημίας του νέου κορωνοϊού, η Πρωτοβάθμια και η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Καρδίτσας τίμησαν σήμερα (Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020) το πρωί, τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία στον πόλεμο του 40’.

Συγκεκριμένα, ενόψει του αυριανού εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, αντιπροσωπείες σημαιοφόρων και παραστατών του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 6ου Γυμνασίου της Καρδίτσας, μαζί με εκπροσώπους οδηγών και προσκόπων της περιοχής μας, κατέθεσαν στεφάνια στο Ηρώο των πεσόντων που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή των πεσόντων του Αλβανικού μετώπου.

Το παρόν έδωσαν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Αθανάσιος Μπότας, προϊστάμενοι των δυο Εκπαιδευτικών Διευθύνσεων δάσκαλοι, καθηγητές, γονείς και κηδεμόνες των συμμετεχόντων μαθητριών και μαθητών.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με τους παριστάμενους να ψάλλουν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο.

Να σημειωθεί ότι το πρωί πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, εορταστικές εκδηλώσεις για το έπος της Αλβανίας, αλλά και για τα κατορθώματα της Εθνικής Αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών την περίοδο 1941-44.

Κ.Φ., karditsaLive.Net