Ομαλά εξελίσσεται, μέχρι τώρα,  η αρδευτική περίοδος στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κωστή Νούσιο, που μίλησε για το θέμα στο KarditsaLive.Net.

Ο κ. Νούσιος τόνισε πως οι ποσότητες νερού που έχουν παροχετευθεί, έως τώρα, είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι τέτοια εποχή, με τον  αναλυτικό απολογισμό να αναμένεται στο τέλος του μήνα που διανύουμε ή στις αρχές του επομένου.

Σήμερα, Τρίτη 27 Ιουλίου η ημερήσια ποσότητα παροχέτευσης ανέρχεται στα 1,8 εκ. κυβικά, ενώ στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκε και τις προηγούμενες ημέρες.

Από αύριο, Τετάρτη, οι ποσότητες που θα φεύγουν από τον ταμιευτήρα θα ανέβουν κατά 100.000 κυβικά και θα πέφτουν στο αρδευτικό δίκτυο 1,9 εκ ημερησίως, τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο 31 Ιουλίου. Και την επόμενη εβδομάδα πάντως, σημείωσε ο κ. Νούσιος, και με δεδομένες τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται, τα 1,9 εκ. κυβικά θα είναι η ποσότητα που θα διατίθεται για το πότισμα των χωραφιών.

Τέλος, να αναφέρουμε πως ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, ανέφερε πως μία μικρή ποσότητα από το παροχετευόμενο νερό περνάει προς τη Λάρισα, αλλά είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό που  χρησιμοποιείται από τους Καρδιτσιώτες παραγωγούς.

Π.Κ. karditsaLive.Net