Φανταζόμαστε πως έχετε παρατηρήσει ότι η δημοφιλία των drones τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά. Και είναι πολύ πιθανό να έχετε μπει κι εσείς στον πειρασμό να αναζητήσετε ένα, προκειμένου να περνάτε τον συναρπαστικά τον ελεύθερο χρόνο σας.

 

Ένα από τα κορυφαία και δημοφιλέστερα μοντέλα Μη Επανδρωμένων Οχημάτων είναι το DJI Mini 2 SE, το οποίο είναι ένα συμπαγές και ελαφρύ drone με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

 

Αποτελεί ένα ιπτάμενο όχημα ιδανικό τόσο για έμπειρους, όσο και για αρχάριους χρήστες και γι’ αυτό παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του, που το καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή.

 

Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά!

 

  1. Σχεδιασμός και κατασκευή

 

Το DJI Mini 2 SE διακρίνεται για τον αναδιπλούμενο κορμό του, χαρακτηριστικό πολύ σημαντικό, καθώς με αυτόν τον τρόπο η μεταφορά του γίνεται πραγματικά παιχνιδάκι, π.χ. σε μια τσάντα ή μια μικρή θήκη αποθήκευσης.

 

Ζυγίζει μόλις 249 γραμμάρια, κάτι που σημαίνει ότι είναι πανάλαφρο και - το κυριότερο - δε χρειάζεται κάποια άδεια πτήσης.

 

Η ελαφριά του κατασκευή καθιστούν τον χειρισμό του ιδιαίτερα εύκολο, με αποτέλεσμα να είναι ό,τι πρέπει και για πιο άπειρους χρήστες.

 

  1. Κάμερα

 

Ένα άλλο εξαιρετικό χαρακτηριστικό του DJI Mini 2 SE είναι η ότι διαθέτει κάμερα 12 megapixel, που μπορεί να τραβήξει εκπληκτικές φωτογραφίες και βίντεο.

 

Η κάμερά του είναι τοποθετημένη σε ένα gimbal τριών αξόνων, το οποίο παρέχει απίστευτη σταθερότητα, βοηθώντας στη μείωση των κουνημάτων και των τρανταγμάτων. Έτσι, τα πλάνα βγαίνουν πεντακάθαρα.

 

Μπορεί να τραβήξει βίντεο 2,7K με 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο και βίντεο 1080p με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η κορυφαία ποιότητα των πλάνων είναι, λοιπόν, εγγυημένη.

 

  1. Επιδόσεις πτήσης

 

Το συγκεκριμένο drone χαρακτηρίζεται επίσης από μεγάλη αυτονομία πτήσης, καθώς η μέγιστη διάρκεια πτήσης του διαμορφώνεται στα 31 λεπτά, στοιχείο εντυπωσιακό για ένα αεροσκάφος αυτού του μεγέθους.

 

Ακόμα, έχει μέγιστη ταχύτητα πτήσης τα 38 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ διαθέτει και μεγάλη αντίσταση στους ανέμους, τόσο για σταθερά πλάνα, όσο και για να συνεχίζει κανονικά την πορεία του.

 

Είναι εξοπλισμένο με GPS και χρησιμοποιεί την εφαρμογή Fly της DJI, η οποία καθιστά πολύ εύκολο τον έλεγχο και τους ελιγμούς.

 

  1. Χαρακτηριστικά ασφαλείας

 

Το drone DJI Mini 2 SE είναι εξοπλισμένο με διάφορα χαρακτηριστικά ασφαλείας που εξασφαλίζουν μια ασφαλή και σταθερή πτήση.

 

Διαθέτει αισθητήρες με κατεύθυνση προς τα κάτω που το βοηθούν να διατηρεί σταθερή θέση στον αέρα, ακόμη και σε συνθήκες ανέμου, καθώς και μια πολύ σημαντική λειτουργία πτήσης: τη λειτουργία της επιστροφής στο σπίτι (γνωστή και ως return to home).

 

Αυτή η λειτουργία του επιτρέπει να επιστρέφει αυτόματα στη θέση από την οποία απογειώθηκε, εάν χαθεί η σύνδεση με το τηλεχειριστήριο ή εάν εξαντληθεί η μπαταρία του.

 

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε πως το DJI Mini 2 SE αποτελεί μια κορυφαία επιλογή, τόσο για αρχάριους χρήστες, όσο και για πιο έμπειρους χειριστές, που αναζητούν ένα ελαφρύ, ευέλικτο και φορητό ιπτάμενο όχημα με πραγματικά εκπληκτικά χαρακτηριστικά και συναρπαστικές δυνατότητες.

 

Εάν, λοιπόν, σχεδιάζετε να αποκτήσετε έναν καινούργιο ιπτάμενο… φίλο, αξίζει σίγουρα να σκεφτείτε σοβαρά τη συγκεκριμένη επιλογή!