
Η Foodexpo που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το τριήμερο από 8 έως 10 Μαρτίου, με την άρτια διοργάνωση της επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά τη θέση της ως τη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους! 34.978 επισκέπτες από 80 χώρες, 3.673 διεθνείς αγοραστές, 1.000 HostedBuyers, 1.300 εκθέτες, 200 διεθνείς συμμετοχές, 50.000+ Τρόφιμα & Ποτά, 3 Stages, 100+ Speakers&Chefs.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό έγινε φέτος μια μεγάλη προσπάθεια από την Περιφέρεια, οι Θεσσαλοί παραγωγοί και μεταποιητές τροφίμων να πάρουν την προβολή που τους αξίζει. Για πρώτη φορά σε ένα δικό της καλαίσθητο περίπτερο η Περιφέρεια Θεσσαλίας είχε την δυνατότητα να φιλοξενήσει επισκέπτες, επισήμους και μη, και να τους ενημερώσει για το σχεδιασμό της περιφερειακής αρχής και του Περιφερειάρχη κου Κουρέτα που τοποθετεί τον αγροδιατροφικό κλάδο της Θεσσαλίας σε πρώτο πλάνο.
Οικοδεσπότες ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Αγροτικής Οικονομίας κ. Δημ. Τσέτσιλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Διαχείρισης Υδάτων κ. Νικ. Ντίτορας και στελέχη της ΔΑΟΚ. Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστας Τσιάρας.
Όπως και σε κάθε έκθεση υποστηρίχθηκαν οικονομικά οι 42 εταιρείες που είχαν περίπτερο με την αποστολή της Περιφέρειας σε συνεργασία πάντα με τα τέσσερα θεσσαλικά επιμελητήρια. Στο πλαίσιο της Έκθεσης την Κυριακή στις 9/3 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο πραγματοποιήθηκε και μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση μαγειρικής. Με τη βοήθεια του Λαρισαίου Σεφ Βασίλη Παναγούλη και της ομάδας του, ο πλούτος της θεσσαλικής γης ξεδιπλώθηκε μπροστά σε ένα πολυπληθές κοινό. Τα αρώματα και οι γεύσεις τους μάγεψαν όλους, και οι παραγωγοί μας ανέβηκαν στη σκηνή και μοιράστηκαν με το κοινό ιστορίες με τον κόπο και το μεράκι που απαιτεί η δουλειά τους.
Το πρόγραμμα εξωστρέφειας της Περιφέρειας για το 2025 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ξεκίνησε η φετινή χρονιά από την Έκθεση στο Σύνταγμα, ακολούθησαν παρουσίες σε αγροδιατροφικές εκθέσεις στο Βερολίνο (FruitLogistica) , στο Παρίσι (WineParis), στο Ντουμπάι (GULFOOD), στην Agrothessaly στη Λάρισα, στο Τόκιο (FoodexJapan), και συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα στο Μπέρμιγχαμ (Food&DrinkExpo), στο Ντύσελντορφ (ProWine), στο Λονδίνο (IFE) , στη Freskon στη Θεσσαλονίκη αλλά και με πολλές άλλες σημαντικές δράσεις.
Οι συμμετοχές από την Π.Ε. Λάρισας ήταν :
ΓΑΜΒΡΟΥΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΣΑΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΕ
ΚΑΡΔΑΣΗ ΟΕ
FARMHOUSEAEBE
Τυροκομικά Γκάνας
ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΠΟΥΛΤΣΙΔΗ
Γ.ΛΟΛΑΣ-Γ.ΦΤΙΚΑΣ ΟΕ ¨ΚΤΗΜΑ ΟΛΟΙΝΟΣ
ΘΕΣΑΡΩΜΑΤΑ - ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΑΕ
GOLD TOUCH GROUP E.E
ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΘΕΜ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΨΥΡΡΑΣ ΑΕ
ΦΥΣΙΣ ΟΕ CORPHES
Treasure Farm Thessaly
Αλλαντοποιία Λάρισας Prima ΑΕ
ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΟΣ ΙΚΕ
Αγροτικός Συνεταιρισμός Επαρχίας Φαρσάλων Ο Ενιπέας
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΤΟΜΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (ΘΕΣΤΟ)
ΤΟΠΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε
Από την Π.Ε. Μαγνησίας:
ΒΟΛΙΩΤΗΣ FAMILY ΑΕ
ΒΑΒΛΙΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ "ΔΗΜΗΤΡΑ" (Hellasoliveoil)
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ Γ. &A. - ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Α. ΙΚΕ(Alelma)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΚΟΥΝΤΣ ΙΚΕ
ΚΑΤΣΙΒΕΛΟΥ ΕΛΕΝΗ (ThetisHerbs)
Γ.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΜΟΝ.ΑΕ (Alipasti)
ΜΑΚΑΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Koniknuts)
ΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ-ΜΑΡΙΟΣ
DOWNVILLAGE ΜΟΝ.ΙΚΕ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ANTHEMA ΜΟΝ.ΑΕ
Κ.ΜΑΚΑΝΙΚΑΣ ΜΟΝ. ΙΚΕ
ΒΗΛΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (Moly)
ΘΕΣΣΑΛΟΣ ΜΟΝ.ΙΚΕ
ΜΠΑΣΜΠΑΝΕΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (Siabars)
Από την Π.Ε. Τρικάλων :
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΡΔΑ- MPARDASFAMILY
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ "Η ΣΑΜΑΡΙΝΑ"
Gusto Products O.E.
ASKLIPIOS HERBS
ΛΙΑ ΟΕ
HOME CARE SA-PCN ActiV
Meteoro Winery
ΤΣΙΑΡΔΑΚΑΣ ΜΑΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΜΠΕΛΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Από την Π.Ε. Καρδίτσας:
ΛΟΥΚΑΝΙΚO ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΟ ΠΛΙΑΣΣΑΣ