Σε επόμενο στάδιο προχωρά η διερεύνηση της υπόθεσης της προσβολής μικρών μηρυκαστικών από πανώλη, μετά και την απόφαση του διευθύνοντος την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας να παραγγείλει στην Πταισματοδίκη τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής, επεκτείνοντας ουσιαστικά την αρχική εισαγγελική έρευνα.

Όπως είναι γνωστό ο εντοπισμός των πρώτων κρουσμάτων, αρχικά στο Καστράκι Τρικάλων και μετά σε κτηνοτροφικές μονάδες της Λάρισας, είχε ως αποτέλεσμα να παρέμβουν με δραστικά μέτρα η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο πλαίσιο της αρχικής εισαγγελικής παρέμβασης διερευνάται το αδίκημα της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών σε ζώα και ειδικότερα πως και από ποιον εισήχθη στην Ελλάδα, ζωικό κεφάλαιο μολυσμένο με ασθενή, ενώ στην περίπτωση που προκύψει κτηνοτρόφος που εισήγαγε στην Ελλάδα μολυσμένα ζώα, θα κληθεί και αυτός για εξηγήσεις.

Μετά την κατάθεση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Λάρισας θα κληθούν να καταθέσουν και οι κτηνοτρόφοι στα κοπάδια των οποίων εντοπίστηκαν μολυσμένα ζώα. 

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Β. Κακάρα, Ελευθερία)