Οι καταστάσεις που ζούμε εδώ και πάνω ένα χρόνο είναι πρωτόγνωρες, με τις ζωές μας να έχουν υποστεί αλλαγές με διάφορους τρόπους, που ακόμα διαμορφώνονται. Η υπομονή και η υπευθυνότητα είναι αρετές, που αυτή την περίοδο γίνονται ακόμα πιο χρήσιμες.

Η καθημερινότητά μας, αλλά και η επαφή με την οικογένεια και τους φίλους μας, είναι σταθερές που μας δίνουν δύναμη και ελπίδα. Έχουν αρχίσει πλέον να διοργανώνονται  εορταστικές εκδηλώσεις και μυστήρια, όπου με την σωστή σχεδίασή τους προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά. 

Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που περνάμε όμορφες και σημαντικές στιγμές με τους αγαπημένους μας. Αφορμές για τις ωραίες αναμνήσεις που θα αποκτήσουμε είναι οι γιορτές, τα γενέθλια, τα μυστήρια, οι επέτειοι. Υπάρχουν γιορτές όμως που γίνονται μία φορά και έτσι νιώθουμε πλέον ευγνωμοσύνη, όταν θα είναι και οι πρώτες που θα ζήσουμε ως οικογένεια.

Η βάφτιση είναι ένα μυστήριο, όπου κατά την τέλεσή του, επιθυμούμε να μεταδώσουμε στους καλεσμένους μας μια παιδικότητα στην ψυχή τους, που θα εντυπωθεί στα φωτογραφικά αναμνηστικά μας. Υπάρχουν ιδιαίτερα όμορφα θέματα για αυτόν τον λόγο, γεμάτα με φωτεινά χρώματα, ευφάνταστα σχέδια και φαντασία. Ας δούμε μερικά από τα πιο δημοφιλή που μπορούμε να επιλέξουμε φέτος. Οι τίτλοι είναι σύνδεσμοι ενδεικτικά προς σχετικά πραγματάκια.

Ελεφαντάκι

Το ελεφαντάκι είναι ένα αγαπημένο θέμα για βαφτίσεις, με το μεγάλο μέγεθος του ζώου της ζούγκλας, να προκαλεί ισομεγέθη γλυκά συναισθήματα. Το σχεδιάγραμμα του ελέφαντα φέρνει στο νου το παραμύθι του «Μικρού Πρίγκιπα», όπου στην ιστορία του ο μικρός ήρωας είχε σχεδιάσει έναν βόα με έναν ελέφαντα μέσα, αλλά όλοι νόμιζαν ότι ήταν καπέλο. Ίσως κατά βάθος η αναφορά του ελέφαντα να προϊδεάζει το σχήμα που υπάρχει στο παραμύθι, όμως αυτός ο γλυκός συνειρμός αποπνέει μια παραμυθένια αίσθηση στο θέμα της βάφτισης. 

Οι παλ χρωματισμοί του το κάνουν ιδανικό τόσο για αγοράκια όσο και για κοριτσάκια. Η γλυκιά φυσιογνωμία του ελέφαντα, που μπορεί και πετάει κρατώντας μπαλόνια στην προβοσκίδα του, στολίζει προσκλητήρια, βιβλία ευχών και ευχετήριες κάρτες. Υπέροχα σε χρώματα και σχήματα μπαλόνια στολίζουν τον χώρο και μαγνητάκια ή μπρελόκ για τις μπομπονιέρες, είναι όμορφα και χρήσιμα δωράκια για τους καλεσμένους.

Γοργόνα

Η γοργόνα, είναι θέμα αγαπητό για τον στολισμό της βάφτισης των λιλιπούτειων κοριτσιών, που καθώς μεγαλώνουν γίνεται πολλές φορές και δική τους αγαπημένη μέσα από ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως της «Άριελ, η Μικρή Γοργόνα».

Τα θαλασσινό σκηνικό των αντικειμένων που θα χρησιμοποιηθούν στην βάφτιση, είναι ιδανικά όχι μόνο να χρωματιστούν στα γυαλιστερά χρώματα μιας γοργόνας, αλλά και να ζωγραφιστούν πάνω τους και άλλα πλάσματα του θαλάσσιου βυθού. Γοργονίσιες ουρές σε προσκλητήρια, αστερίες σε πλαστικά ποτηράκια, σημαιάκια με κοχύλια και το όνομα της μικρής γοργόνας που βαφτίζεται, αλλά και φωτογραφία της στον καμβά που προϋπαντεί τους καλεσμένους, δημιουργούν ένα χαρούμενο γεμάτο θαλασσινή δροσιά τοπίο.

Αερόστατο

Το θέμα του αερόστατου είναι ξεχωριστό για τους μικρούς μας εξερευνητές και είναι τόσο αγαπητό ως θέμα, που έχουν σχεδιαστεί αντικείμενα ξεχωριστά για τα αγοράκια και ξεχωριστά για τα κοριτσάκια.

Η αγάπη για περιπέτεια είναι μεγάλη και ιδανική ευκαιρία για να εμπλουτιστεί με όμορφους χρωματισμούς και σχέδια: λουλούδια, αερόστατα, αεροπλανάκια και ουράνια τόξα σε φόντο του ροζ και του γαλάζιου, μας στέλνουν στους ουρανούς όταν τα αντικρίζουμε σε δωράκια, προσκλητήρια και μπαλόνια και το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξέρουμε ποιο απ΄ όλα να επιλέξουμε.

Ματάκι

Ένα αγαπημένο θέμα για βαφτίσεις είναι και το ματάκι. Ως σύμβολο είναι γαλάζιο και στόλιζε ανέκαθεν αξεσουάρ της βάφτισης. Ένα τόσο απλό και μαζί όμορφο σχέδιο ενός ματιού, είναι ιδανικό να χρησιμοποιηθεί και ως κεντρικό θέμα μιας βάφτισης.

Ένα γαλάζιο ματάκι μπορεί να στολίζει ζωγραφιστό τα προσκλητήρια, τα μπαλόνια, τα είδη φαγητού, το βιβλίο ευχών. Ακόμα και ως αυτοκόλλητο μπορεί να κολληθεί σε κάθε επιφάνεια, όπως στα μπουκαλάκια του νερού. Υπάρχουν ευφάνταστες ιδέες, όπου σε σχήμα ματιού κατασκευάζονται στρογγυλά προσκλητήρια ή αφίσες, καθώς επίσης μπορεί και να δοθεί σε μπρελόκ μαζί με τις μπομπονιέρες, ως θέμα και στα δώρα.