Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πιθανότατα θέλετε να περάσετε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τον όμορφο καιρό, κάνοντας τα πράγματα που σας αρέσουν. Εξακολουθεί να είναι σημαντική η συντήρηση και ο καθαρισμός του χώρου σας. Εάν έχετε κάποιο χαλί στο χώρο σας, γνωρίζετε πόσο δύσκολο μπορεί να είναι να το διατηρήσετε καθαρό και χωρίς φθορές. Φυσικά συνηθίζεται κατα τους καλοκαιρινούς μήνες τα χαλιά να αποθηκεύονται και να τοποθετούνται ξανά με τον ερχομό του χειμώνα. Η φύλαξη χαλιών είναι πάρα πολύ σημαντική για τη διατήρηση της ποιότητας ενός χαλιού, αλλά τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε τα χαλιά και τους καλοκαιρινούς μήνες;

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε τα χαλιά σας σε καλή κατάσταση αυτό το καλοκαίρι και καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους για να αποφύγετε την ανάγκη  του επαγγελματικού καθαρισμού ή της αντικατάστασής του με κάποιο νέο χαλί.

Κρατήστε μακριά τα παπούτσια από την επιφάνεια του χαλιού

Εάν κινήστε συνεχώς μέσα και έξω από το σπίτι σας, μπορεί να σας φαίνεται αρκετά άβολο το γεγονός της αφαίρεσης των παπουτσιών σας κάθε φορά που εισχωρείτε στο εσωτερικό χώρο του σπιτιού σας. Το να βγάζεις τα παπούτσια σου όταν μπαίνεις μέσα στο σπίτι όμως, σου επιτρέπει να διατηρείς το χαλί καθαρό από τις διάφορες βρωμιές, ακαθαρσίες και μικρόβια που μεταφέρονται από τους εξωτερικούς χώρους πάνω στην επιφάνεια του χαλιού. Φροντίστε λοιπόν να υπενθυμίσετε στα μέλη της οικογένειάς σας και στους καλεσμένους σας να αφαιρέσουν τα παπούτσια τους όταν εισχωρούν στο σπίτι σας.

Τοποθετήστε στρατηγικά μικρά και μεγάλα χαλιά

Η τοποθέτηση χαλιών μπροστά από τις πόρτες σας και η χρήση επιπρόσθετων χαλιών στην περιοχή με υψηλή κυκλοφορία του σπιτιού σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε σημαντικά τη φθορά των κυρίων χαλιών σας. Η χρήση τους όχι μόνο ελαχιστοποιεί τη φθορά και τη συσσώρευση ρύπων στο χαλί σας, αλλά βοηθά επίσης στη διατήρηση του σχήματος των ινών του χαλιού σας και αποτρέπει σημαντικά κάθε κίνδυνο.

Σκουπίστε τακτικά με την ηλεκτρική σας σκούπα 

Όσο μεγαλύτερη είναι η βρωμιά, τα μικρόβια, η σκόνη και η λάσπη στο χαλί σας, τόσο πιθανότερο είναι να εγκατασταθούν στις ίνες του χαλιού σας και να προκαλέσουν λεκέδες που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Θα πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το χαλί σας για να αποφύγετε τη μόνιμη χρώση και να διατηρείτε τα χαλιά σας όσο το δυνατόν πιο φρέσκα και καθαρά για όλους τους καλοκαιρινούς σας επισκέπτες.

Επενδύστε στον επαγγελματικό καθαρισμό του χαλιού σας

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας για να διατηρήσετε την εμφάνιση του χαλιού σας, αλλά δεν θα μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο επίπεδο καθαριότητας με ένα συνεργείο καθαρισμού. Ένας επαγγελματίας που ειδικεύεται στον καθαρισμό ταπήτων διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τις τεχνικές για να επιτύχει το βέλτιστο αποτέλεσμα που θα κάνει τα χαλιά σας να μοιάζουν και πάλι σα καινούργια. Το να επενδύσετε σε έναν τακτικό επαγγελματικό καθαρισμό μπορεί να σας διευκολύνει να διατηρήσετε τα χαλιά σας καθαρά και προστατευμένα, ώστε να μπορείτε να περάσετε περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τις δραστηριότητες του καλοκαιριού σας χωρίς περαιτέρω προβλήματα και έγνοιες.