Οι ανατιμήσεις στο ρεύμα και στην ενέργεια λειτουργούν ως η χαριστική βολή στις επιχειρήσεις, ιδίως της εστίασης, που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της πανδημίας.
Ενδεικτική είναι η περίπτωση ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στη Θεσσαλονίκη ο οποίος μίλησε στο MEGA. Όπως αναφέρει αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο μαγαζί του τουλάχιστον μέχρι τις γιορτές, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιορίσει την οικονομική ζημιά.
Φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος
Ο κόσμος τους τελευταίους μήνες άρχισε να μειώνεται στα δύο καταστήματα που διατηρεί, τα έσοδα να κατρακυλούν και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος τον έκαναν να βάλει λουκέτο στο ρεμπετάδικο.
Όπως μας λέει οι τελευταίοι λογαριασμοί ρεύματος ήρθαν αυξημένοι κατά 33%, με το ενοίκιο που πληρώνει να τρέχει. Όλα αυτά για ένα κατάστημα με ιστορία 40 ετών που κάποτε είχε 55 άτομα προσωπικό.
Ο 48χρονος επιχειρηματίας, που δραστηριοποιείται στην εστίαση τα τελευταία 20 χρόνια ζητάει από το κράτος να σκύψει πάνω από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και να τον βοηθήσει ουσιαστικά.
Πλέον το ρεμπετάδικο που άνοιξε για τις ανάγκες της συνέντευξης παραμένει κλειστό με τον επιχειρηματία να σκέφτεται καθημερινά αν αξίζει να το ανοίξει την περίοδο των γιορτών.
Με τον τόνο της φωνής του να μαρτυρά κατά διαστήματα την απελπισία του, μας αποχαιρετά μάλλον απαισιόδοξος τόσο για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί όσο και για τις μέρες που έρχονται.

(in.gr)