Ακόμη ένα σημαντικό βήμα προς την αλληλεγγύη και την συμπερίληψη όλων των συμπολιτών μας έκανε σήμερα η 100% ελληνική αλυσίδα My market.

Σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση BlackLight που υποστηρίζει κοινωνικές ομάδες που βρίσκονται στο περιθώριο όπως οι άνθρωποι με μερική ή ολική απώλεια όρασης και άλλες αναπηρίες, στα My market διοργανώθηκε το πρώτο διαδραστικό σεμινάριο εκπαίδευσης εργαζομένων με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών  με οπτική αναπηρία στα καταστήματά της αλυσίδας.

Μέσα από τα σεμινάρια αυτά, οι εργαζόμενοι των My market μαθαίνουν να εξοικειώνονται με τις ανάγκες των καταναλωτών με απώλεια όρασης και
εκπαιδεύονται πάνω σε τεχνικές για την βέλτιστη παροχή υπηρεσιών που αφορούν στη συγκεκριμένη κατηγορία πελατών.

Στόχος των My market είναι οι πελάτες με απώλεια όρασης, να κάνουν τα ψώνια τους με ασφάλεια και να νιώσουν εμπιστοσύνη κοντά στο προσωπικό.

Γενικότερα, οι άνθρωποι των My market συμμετέχουν δυναμικά στην αντιμετώπιση του αποκλεισμού συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων από κοινές δράσεις καθώς και την πιθανή αμηχανία και άγνοια σχετικά με την αναπηρία.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία για όλους όσους έλαβαν μέρος και ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο την δέσμευση των My market απέναντι στην κοινωνική προσφορά.