Σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για τη σύλληψη των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών που δεν έλαβαν αναστολή.
Με εξαίρεση τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τους επίσης καταδικασθέντες, προερχόμενους από τον πυρήνα της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη και Ιωάννη Καζαντζόγλου, οι οποίοι παραδόθηκαν σε τοπικά αστυνομικά τμήματα και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. σπεύδουν για να συλλάβουν τους υπόλοιπους.
Μάλιστα, το απόγευμα της Πέμπτης, άλλοι δύο καταδικασθέντες έφτασαν το απόγευμα στη ΓΑΔΑ και κρατούνται. Πρόκειται για τους Νίκο Μίχο και Πολύβιο Ζησιμόπουλο.
Πλέον, από το «διευθυντήριο» της εγκληματικής οργάνωσης απομένουν πλέον ο Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς. Ο πρώτος που βρισκόταν στην επαρχία έχει δηλώσει ότι θα παρουσιαστεί στη ΓΑΔΑ όπου αναμένεται.
Για την πραγματοποίηση των συλλήψεων έχουν συσταθεί 20 ομάδες αστυνομικών, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες, ενώ οι ίδιοι παρακολουθούνταν το προηγούμενο διάστημα διακριτικά από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.
Αναζητείται ο Παππάς
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εμπλοκή στο σχέδιο της αστυνομίας παρουσιάζεται από τον πρώην βουλευτή και καταδικασθέντα για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, Χρήστο Παππά.
Ειδικότερα, δεν έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, με τη διαδικασία αναζήτησής του εκ μέρους της ΕΛ.ΑΣ. -προκειμένου να οδηγηθεί και αυτός αρχικά στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και ακολούθως στο σωφρονιστικό κατάστημα που θα οριστεί- να είναι σε εξέλιξη.
Πάντως, με τις αρχές φέρεται να επικοινώνησε ο δικηγόρος του υποστηρίζοντας ότι ο καταδικασθείς βρίσκεται στα Ιωάννινα και αναμένεται τις επόμενες ώρες στη ΓΑΔΑ.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δυνάμεις της αστυνομίας πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 6:00 έφοδο στο σπίτι του στην Αθήνα, όπου βρίσκονταν μόνο συγγενικά του πρόσωπα, ενώ ο ίδιος απουσίαζε.

(in.gr)