Ανησυχία σε κυβέρνηση και ειδικούς προκαλεί το «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 5.449 νέες μολύνσεις.
Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος και λήψη μέτρων για τους ανεμβολίαστους περιλαμβάνονται στη φαρέτρα της κυβέρνησης προκειμένου να ανασχεθεί η έξαρση της πανδημίας.
Αναφορικά με τη στήριξη του συστήματος υγείας, η κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση νέων κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, ιδιαίτερα της Β. Ελλάδας που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος. Επίσης στο τραπέζι βρίσκεται η επίταξη ιατρών σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσει η πρακτική των κινήτρων, ενώ στις «κόκκινες» περιοχές σχεδιάζεται εκ νέου συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση των εμβολιασμών με τη συμμετοχή και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν. Σημειώνεται ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.
Τέλος, κυβέρνηση και ειδικοί εξετάζουν περαιτέρω μέτρα για τους ανεμβολίαστους, μεταξύ των οποίων καλύτερη ιχνηλάτηση, περισσότερα διαγνωστικά τεστ, αλλά και αποκλεισμός από περισσότερους χώρους.
Αύριο θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, ενώ την Τετάρτη θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμοξιολογιών. Την ίδια ημέρα αναμένεται πιθανότατα και η ανακοίνωση των μέτρων.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ