Τρεις από τους ασθενείς της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι κατέληξαν, ενώ 17 ακόμη βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία Σωτήρης Τσιόδρας μετά την «αυτοψία» που πραγματοποίησε στη δομή.
Επίσης 17 εργαζόμενοι της κλινικής διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον ιό.
Οι τρόφιμοι που βρέθηκαν θετικοί έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε μονάδες υγείας της Αττικής.
Οι υπόλοιποι, που δεν βρέθηκαν θετικοί παραμένουν στην κλινική και παρακολουθούνται καθημερινά ενώ έχουν δοθεί και όλες οι απαραίτητες οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.
Οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν θετικοί είναι ασυμπτωματικοί και παραμένουν στα σπίτια τους.
«Μιλάμε για μία σημαντική επιδημία σε μία δομή όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και ευπαθείς ομάδες» ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.
Σημειώνεται ότι η περίπτωση της κλινικής στο Περιστέρι, όσο και μίας ακόμη στο Ελληνικό προκάλεσαν την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Βαγγέλη Ιωαννίδη, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.
Όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς  στην κλινική στα νότια προάστια πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία σε 130 περίπου εργαζομένους και σε όλους τους τροφίμους και αναμένονται τα σχετικά αποτελέσματα. Σημείωσε πάντως πως τα 92 πρώτα αποτελέσματα που αφορούσαν τους εργαζομένους ήταν αρνητικά.
Ο κ. Χαρδαλιάς υπογράμμισε επίσης κατά τη χθεσινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας ότι οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά και ποινικά για πιθανές ευθύνες ή αμέλεια στην τήρηση των διαδικασιών, τονίζοντας πως «εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσοι διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή, δεν πρόκειται να υπάρξουν».

naftemporiki.gr