Τον Απρίλιο αναμένεται να διατεθούν στα ΑΕΙ  οι πρώτες ομάδες προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων που θα αναλάβουν την προστασία των πανεπιστημίων από παραβατικές πράξεις, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Αυτό προέκυψε μετά από έκτακτη σύσκεψη που είχε ο υπουργός  με τον πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σήμερα 8 Μαρτίου 2021, στην Θεσσαλονίκη . 

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η συνέχιση της κατάληψης στο κτήριο της Πρυτανείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ενώ όπως επεσήμανε ο υπουργός , σε  δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης:

«Η Πρυτανεία είναι και πάλι σε κατάληψη. Για λόγους ασφαλείας το Πρυτανικό Συμβούλιο ανέστειλε τη λειτουργία της Πρυτανείας, δηλαδή της Διοίκησης του Πανεπιστημίου. Δηλαδή το Πανεπιστήμιο δεν διοικείται. Κάποιοι λίγοι, με πολλή αυθαιρεσία θέλουν να επιβληθούν πάλι στη δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση του Ιδρύματος. Όποιος όμως εμποδίζει τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκεί νόμιμο δικαίωμα, χάνει το δικαίωμα του στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία.

Ας το καταλάβουν, ας το εμπεδώσουν και οι καταληψίες και όσοι τους στηρίζουν. Η Δημοκρατία είναι νομιμότητα που περιλαμβάνει ελευθερία και ευθύνη, προστασία και στάθμιση δικαιωμάτων. Οι πολίτες πληρώνουν τα Πανεπιστήμια για σπουδές και μέλλον των παιδιών, όχι για ασκήσεις οπισθοδρόμησης. Και η Πολιτεία στηρίζει την Παιδεία γιατί αποτελεί το βασικό όπλο της χώρας για συμμετοχή στα τεχνολογικά άλματα που κάνει ολόκληρος ο πλανήτης.

Δεν θ’ αφήσουμε την Ελλάδα να πάει πίσω. Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.   

naftemporiki.gr