Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα γιορτάσουμε το φετινό Πάσχα αφού θα έχουμε αρκετό ήλιο, εξασθενημένους ανέμους και υψηλές θερμοκρασίες.
Σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη βδομάδα, με μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, αλλά και ενίσχυση ανέμων από την Πέμπτη, ενώ δε θα λείψουν οι απογευματινές μπόρες στα βόρεια
Τα τωρινά στοιχεία δείχνουν ανοιξιάτικη και την Πρωτομαγιά, με μεσημεριανή αστάθεια και λίγες μπόρες στα δυτικά και βόρεια, εξασθένηση των ανέμων και θερμοκρασίες έως 25 βαθμούς.
Κυριακή του Πάσχα
Αρκετή ηλιοφάνεια και μόνο το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά λίγες συννεφιές κατά τόπους, καθώς και τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και βόρεια νωρίς το πρωί. Βορειοδυτικοί άνεμοι που δε θα ξεπερνούν τα 3-5 μποφόρ στα νότια και θα ανέβει η θερμοκρασία, φτάνοντας και τους 23-25, τοπικά και 26-27 βαθμούς.
Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες, ασθενείς άνεμοι 2-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς.
Θεσσαλονίκη
Παρόμοιος καιρός και θερμοκρασία από 11 έως 22 βαθμούς.
Δευτέρα του Πάσχα
Ήλιος με λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα, με μικρή πιθανότητα για σύντομες ασθενείς μπόρες μόνο στα βόρεια ορεινά, ασθενείς άνεμοι στα βόρεια και βοριάδες 3 έως 5 μποφόρ στα νότια και θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία.

(in.gr)