Ύστερα από έναν πολύ δύσκολο Απρίλιο για την αγορά εργασίας, ο Μάιος έφερε ενθαρρυντικά μηνύματα. Παρά το γεγονός ότι η κρίση έχει παγώσει τα σχέδια πολλών εταιρειών, το ισοζύγιο προσλήψεων- απολύσεων παρέμεινε θετικό, με τις απολύσεις μάλιστα να είναι κατά 151.958 λιγότερες σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.
Συγκεκριμένα το ισοζύγιο Μαΐου κατέγραψε αύξηση της μισθωτής απασχόλησης κατά 32.975 θέσεις εργασίας, γεγονός που αποκαλύπτει ότι τα μέτρα απέτρεψαν μέχρι στιγμής ένα κύμα απολύσεων. Το ποσοστό της πλήρους απασχόλησης σκαρφάλωσε μάλιστα στο 55,46% από 49,84% τον Μάιο του 2019.
Επικαλούμενος και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, που έδειξαν ότι τον Μάρτιο το ποσοστό της ανεργίας ήταν το χαμηλότερο από το Νοέμβριο του 2010, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σχολίασε πως «όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι οι πολιτικές που ανέπτυξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τον Ιούλιο του 2019, συνολικά σε επίπεδο οικονομίας και αγοράς εργασίας, ήταν αποτελεσματικές και προς την σωστή κατεύθυνση».
«Παρακολουθούμε συνεχώς την πορεία της αγοράς εργασίας, βρισκόμαστε δίπλα στους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις με σύγχρονες πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως κάνουμε τώρα με τον μηχανισμό ενίσχυσης της απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Υπενθυμίζω ότι κοινός παρανομαστής όλων των πολιτικών μας, από την αρχή της κρίσης, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας και ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέχρι τώρα» συμπλήρωσε.

naftemporiki.gr