Σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει ανάγκη να υποβληθεί σε αγγειοπλαστική επέμβαση (μπαλονάκι και τοποθέτηση stent), θα υποβληθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάταν Μάουντ Σάιναϊ (Mount Sinai).
Κατόπιν τούτου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης -ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής για προγραμματισμένες συναντήσεις- δεν θα αναχωρήσει σήμερα από τις ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Παναγιώτατος υποβλήθηκε την Τρίτη σε ιατρικές εξετάσεις στο νοσοκομείο Μάουντ Σάιναϊ, της οποίας τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά.
Την περασμένη εβδομάδα, μετά την άφιξή του στις ΗΠΑ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εισήχθη σε νοσοκομείο της Ουάσιγκτον λόγω αδιαθεσίας, με τη νοσηλεία του -για ένα βράδυ- να αποδίδεται στην υπερβολική κόπωση.
Χθες, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, πραγματοποιήθηκε η τελετή για τα θυρανοίξια στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» στη Νέα Υόρκη.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ