Επισκέψεις σε μονάδες και φυλάκια των Ενόπλων Δυνάμεων στην Περιοχή Ευθύνης της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (96 ΑΔΤΕ), στη Χίο, πραγματοποίησε, σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.
Τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ συνόδευαν ο διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης και ο διοικητής της 96 ΑΔΤΕ ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης.
Όπως ανακοινώθηκε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το στρατηγείο της 96 ΑΔΤΕ και ενημερώθηκε για τα τρέχοντα επιχειρησιακά θέματα και τις δραστηριότητες των μονάδων της.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Χίο, μετέβη στο στρατόπεδο αντισυνταγματάρχη «Κατούντα Νικόλαου», το παράκτιο περιπολικό «Στάμου» που ελλιμενίζεται μόνιμα στο λιμένα του νησιού, καθώς και τα επιτηρητικά φυλάκια «Παναγιάς» και «Αγίας Ελένης» όπου διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και το υψηλό ηθικό του προσωπικού.
Στο αεροδρόμιο Χίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε κλιμάκιο του μη επανδρωμένου αεροσκάφους «Πήγασος» καθώς και προσωπικό των ελικοπτέρων SUPER PUMA και UH-1H που καλύπτουν ανάγκες κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ότι αφορά τόσο στις αεροδιακομιδές επ΄ ωφελεία του ΕΚΑΒ, όσο και στις αποστολές Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και στο πλαίσιο περιπολιών για αποτροπή των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο.
Μιλώντας στο στρατιωτικό προσωπικό, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε τις εργώδεις προσπάθειες που καταβάλει, έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και αναφέρθηκε στον επαγγελματισμό, στην αποφασιστικότητα, στην διακλαδική λειτουργία και στην ευελιξία, παράγοντες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των πρόσφατων προκλητικών υβριδικών και μη απειλών.
Επίσης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνο, τον δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Μάρκο. Στο επίκεντρο των συναντήσεων τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και θέματα συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων με τις πολιτικές και θρησκευτικές αρχές του νησιού.
Στο λιμάνι της Χίου, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον αστυνομικό διευθυντή Χίου ταξίαρχο Γεώργιο Κεβόπουλο και τον λιμενάρχη Χίου αντιπλοίαρχο Παντελεήμωνα Βατούση, με τους οποίους συζήτησε θέματα της αρμοδιότητας τους. Στις συζητήσεις δόθηκε έμφαση στην άριστη σχέση και συνεργασία των υπηρεσιών τους με την 96 ΑΔΤΕ.

naftemporiki.gr