Πλήγματα δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας από την εμφάνιση κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα και θέτει σε συναγερμό το υπουργείο και όλο τον κρατικό μηχανισμό καθώς εκφράζονται φόβοι ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα και ταυτόχρονα θα έχουν νοσήσει πολλοί γιατροί και νοσηλευτές.
Ειδικότερα τη στιγμή που το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας δίνει μάχη καθημερινά για να σώσει τις ζωές όλων όσων έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό, αλλά και για να περιορίσει την εξάπλωση του, ο ύπουλος ιός φαίνεται να τους λυγίζει.
Κι αυτό γιατί καθημερινά όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι μπαίνουν σε καραντίνα, καθώς έρχονται σε επαφή με φορείς του ιού, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 300 σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ.
«Κόκκινος συναγερμός» σε «Γεννηματάς» και «Αγία Όλγα»
Μόνο σήμερα μάλιστα «κόκκινος συναγερμός» σήμανε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και «Αγία Όλγα».
Στο κτίριο της διοίκησης του νοσοκομείου «Γεννηματάς»  μπήκε λουκέτο,  καθώς διαπιστώθηκε ότι άτομα της διοίκησης  αλλά και εννέα εργαζόμενοι νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό είναι θετικοί στον κοροναϊό.
Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου οι διοικητικές υπηρεσίες θα ξαναλειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Θετικοί στον ιό βρέθηκαν και τρεις εργαζόμενοι στο νοσοκομείο, «Αγία Όλγα»
Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για έναν γιατρό, μία νοσηλεύτρια και έναν διοικητικό υπάλληλο.
Λόγω των τριών αυτών κρουσμάτων σε καραντίνα πρόκειται να τεθούν πάνω από δέκα εργαζόμενοι του ίδιου νοσοκομείου.
Στη χειρότερη μοίρα το νοσοκομείο της Καστοριάς
Ωστόσο τα περισσότερα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί στο νοσοκομείο της Καστοριάς, καθώς εκεί 60 εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.
Μεταξύ αυτών, βρίσκονται τρία μέλη της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων.
Κρούσματα σε Άγιο Σάββα, Ιπποκράτειο, Ερυθρό Σταυρό, Ρίο
Σε καραντίνα μπήκαν και  15 εργαζόμενοι και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου έχουν εισαχθεί κρούσματα από την ομάδα των ταξιδιωτών στους Άγιους Τόπους.
Ακόμη τέσσερις υγειονομικοί στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, σύμφωνα με τον Πάνο Παπανικολάου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος.
Την ίδια στιγμή, γιατρός ακτινολόγος του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» βρέθηκε θετικός στον κοροναϊό, με αποτέλεσμα να κλείσει το τμήμα μαγνητικού τομογράφου για απολύμανση.
Στον Ερυθρό Σταυρό, 20 εργαζόμενοι βρίσκονται σε καραντίνα.
Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ: Πιθανότατα νοσούν και άλλοι
Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο in.gr  ανέφερε πως 300 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ βρίσκονται σε καραντίνα εκ των οποίων 48 υγειονομικοί υπάλληλοι.
Ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο δεν είναι μόνο 300 τα κρούσματα, καθώς υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση .
«Υπάρχουν και εργαζόμενοι που έχουν κάνει το τεστ και περιμένουν αποτελέσματα και άλλοι που επειδή έχουν ήπια συμπτώματα μένουν σπίτια τους», τόνισε ο κ. Γιαννάκος εκτιμώντας πως ο συνολικός αριθμός θα αυξηθεί σήμερα κιόλας.

(in.gr)