Πειθαρχική και ποινική έρευνα διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον ξυλοδαρμό μέσα στις φυλακές Αυλώνα του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Ο 19χρονος θα μεταχθεί σε άλλη φυλακή.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι ο 19χρονος εισήχθη χθες Δευτέρα στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα και τοποθετήθηκε σε ειδικό χώρο, ξεχωριστό από τους κοινούς χώρους κράτησης, μετά από σαφείς εντολές του υπουργείου για την προστασία και την ασφάλειά του.
Ωστόσο, όπως σημειώνει το υπουργείο, χθες το απόγευμα δέχθηκε επίθεση στο κελί του από άλλους κρατούμενους και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για έλεγχο.
Σύμφωνα με το υπουργείο, ο 19χρονος κρίθηκε ότι δεν χρήζει νοσηλείας και επέστρεψε στη φυλακή, ενώ το συμβάν ερευνάται πειθαρχικά και ποινικά για τους κρατουμένους.
Στο κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα έχει μεταβεί κλιμάκιο ανώτατων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διερεύνηση του συμβάντος, ενώ με ειδική απόφαση ο 19χρονος κρατούμενος θα μεταχθεί σε άλλο κατάστημα κράτησης.
Παράλληλα δόθηκε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για πειθαρχική έρευνα σχετικά με τυχόν ευθύνες υπαλλήλων του καταστήματος.
Σε ανακοίνωσή του για τον ξυλοδαρμό από κρατούμενους του 19χρονου, το γραφείο του δικηγόρου Αλέξη Κούγια, εκ των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση, τονίζει μεταξύ άλλων πως «είναι απαράδεκτο σε δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, να επικρατεί ο νόμος του Λιντς».

naftemporiki.gr