Τέσσερις ώρες διήρκεσε ενώπιον του ανακριτή η απολογία του 46χρονου εμπόρου κρεάτων, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε πριν από περίπου 2,5 χρόνια τον 59χρονο επιχειρηματία Δημήτρη Γραικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι δεν είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα, κάτι που πίστευε ο 56χρονος επιχειρηματίας. Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος
Υποστήριξε ακόμα ότι πάνω στον καβγά που ξέσπασε θόλωσε και κατάφερε χτυπήματα στον Γραικό, χωρίς να θέλει, ωστόσο, να τον σκοτώσει. Όταν είδε τον 56χρονο επιχειρηματία νεκρό, είπε ότι πανικοβλήθηκε και αποφάσισε να θάψει τη σορό του και το αυτοκίνητό του σε χώρο κοντά στη μάντρα του, στο χωριό Ανατολικό, έξω από τη Θεσσαλονίκη.
Έξω από τα δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης ήταν συγκεντρωμένοι συγγενείς και φίλοι του Δημήτρη Γραικού, οι οποίοι ζητούσαν την παραδειγματική τιμωρία του 46χρονου.Μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι είναι συγκλονισμένοι από τη στάση του φερόμενου ως δολοφόνου, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα έδειχνε χαρακτηριστική απάθεια και «έπαιζε θέατρο» στους οικείους του θανόντος.

ethnos.gr