Ενισχύονται συνεχώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς που εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Κάζα των Βιλίων Αττικής, ενώ οι φλόγες φτάνουν στα πρώτα σπίτια του οικισμού Προφήτη Ηλία που έχει εκκενωθεί, μέσω του 112, όπως και τα Βίλια.
Ωστόσο, για τουλάχιστον ένα εντελώς κατεστραμμένο σπίτι στην περιοχή του Προφήτη Ηλεία,  μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, ωστόσο δεν μπόρεσε να εκτιμήσει τη συνολική εικόνα των καταστροφών που προξένησε η νέα πυρκαγιά.  Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι το πύρινο μέτωπο θα κατευθυνθεί προς τις ήδη καμένες περιοχές και θα περιοριστεί.
Ο κ. Κοσμόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι η φωτιά επεκτάθηκε ταχύτατα και διήνυσε απόσταση 4 με 5 χλμ από το σημείο που ξεκίνησε στην περιοχή Κάζα.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Κολοβεντζο, υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού, ενώ σε αυτό συντείνουν η ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς και η δύναμη του αέρα που έφτασε και τα 8 μποφόρ. Ανέφερε επίσης ότι έχει γίνει μόνο μερική εκκένωση, καθώς οι κάτοικοι βρίσκονται οι μισοί στη διασταύρωση των Βιλίων και οι άλλοι μέσα στην κωμόπολη.
Σημειώνεται ότι στο σημείο επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. (μηχανοκίνητο τμήμα) και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.
Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων δύο της Αεροπορίας Στρατού και ενός ως συντονιστικό, καθώς και οκτώ αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.
Επίσης, η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

naftemporiki.gr