Κοινές ενέργειες για την προβολή και προώθηση των ελληνικών αποσταγμάτων στην Ελλάδα και εξωτερικό, οργανώνουν ο Οργανισμός Enterprise Greece και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων και Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ).
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της διεθνούς προβολής των αποσταγμάτων, οι δύο φορείς οργανώνουν την εθνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση «BAR CONVENT BERLIN» που πραγματοποιείται στο Βερολίνο 7-9/10/2019 και αποτελεί το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός για τον χώρο των bars, ενώ ήδη προγραμματίζεται η συμμετοχή στην ίδια έκθεση και το 2020. Επίσης, οργανώνεται η συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Prowein 2019 στη Γερμανία (15-17/3/2020) με τη λειτουργία Spirits Bar στο Ελληνικό Περίπτερο.
Ταυτόχρονα, στοχεύοντας στην ενίσχυση του διεθνούς χαρακτήρα των ελληνικών αποσταγμάτων, πρόκειται να προσκληθούν στην Ελλάδα opinion leaders και mixologists, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν αποσταγματοποιεία για να ενημερωθούν για τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης, ενώ θα διεξαχθούν εκπαιδευτικά σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό για επαγγελματίες του χώρου.
Οι προαναφερόμενες δράσεις εντάσσονται στον στρατηγικό σχεδιασμό των δύο φορέων για την εξωστρέφεια των ελληνικών αποσταγμάτων, ο οποίος παρουσιάστηκε την Τρίτη 23 Ιουλίου σε εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα ελληνικά αποστάγματα «αλλιώς», ήτοι ως cocktails με βάση το τσίπουρο, το ούζο, τη μαστίχα κ.ά., τα οποία εμπνεύστηκαν mixologists σε μια προσπάθεια να αποτελέσουν τη βάση για δροσιστικά και καλοκαιρινά κοκτέιλ και κατ' επέκταση να αλλάξει η εικόνα τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΣΕΑΟΠ Νίκος Καλογιάννης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερης σημασίας για τον ΣΕΑΟΠ η συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece, ο οποίος προωθεί την Ελλάδα διεθνώς ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό εφαρμόζοντας στρατηγικές εξωστρέφειας μέσω δράσεων διεθνούς marketing και ενημερωτικών εκδηλώσεων. «Από αυτή τη συνεργασία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλογιάννης, «ενισχύουμε την ελληνικότητα των αποσταγμάτων μας και τα καθιστούμε ανταγωνιστικά έναντι των αντίστοιχων διεθνών brand».
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Γρηγόρης Στεργιούλης, τόνισε: «Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Enterprise Greece και του ΣΕΑΟΠ εστιάζει στην ενίσχυση και ανάπτυξη της παραγωγής και διακίνησης επωνύμων ελληνικών ποτών και αποσταγμάτων, υλοποιώντας δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια του κλάδου και που δημιουργούν το brand name των ελληνικών αποσταγμάτων».
Από την πλευρά της, η Ντένη Καλλιβωκά εμπνεύστρια του Aegean Cocktails & Spirits μίλησε για τις παγκόσμιες τάσεις του bar tourism και της τοπικότητας, εξηγώντας την σπουδαιότητα να περάσουν τα ελληνικά αποστάγματα στην νέα εποχή.

naftemporiki.gr