Συνολικά 190 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας στην επίσημη ενημέρωση του υπ. Υγείας.
Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους 190 ασθενείς (73 επιπλέον από χθες), οι πέντε είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει πάνω από 2.700 εργαστηριακοί έλεγχοι, ενώ ανακοίνωσε και νέα μέτρα για την πρόληψη διασποράς του ιού στην κοινότητα:
Κλείνουν για 15 ημέρες όλα τα εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, καφέ-μπαρ και καφετέριες (εξαιρούνται τα delivery και take-away), η εστίαση, οι βιβλιοθήκες, οι χώροι άθλησης (εκτός των ανοιχτών χώρων μεμονωμένης άθλησης) και τα κέντρα αισθητικής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα τροφίμων (φούρνοι, ζαχαροπλαστεία χωρίς καρέκλες και τραπέζια), λιανεμπόριο και σούπερ μάρκετ.
Nωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε προαναγγείλει την επέκταση των μέτρων πρόληψης για τη μείωση διασποράς του κορωνοϊού. «Δίνουμε μία μάχη», είπε χαρακτηριστικά.

naftemporiki.gr