Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σιδηροδρομικές υποδομές στη χώρα μας φαίνεται να δείχνουν οι Κινέζοι, όπως προέκυψε από συνάντηση που είχαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής με τον γενικό εκπρόσωπο Ευρώπης της China Railway Group Limited, Zhizhing Shang.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα, καθώς και οι δυνατότητες επένδυσης που δημιουργούνται σε νέα projects, όπως στις σιδηροδρομικές υποδομές και στη διασύνδεση των λιμένων με τον σιδηρόδρομο.
Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες στελέχη κινεζικών εταιρειών, όπως η Bank of China, πραγματοποίησαν συναντήσεις σε αρκετά ελληνικά υπουργεία, μεταξύ αυτών το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Σε αυτήν τη συνάντηση η κινεζική αντιπροσωπεία είχε ζητήσει πληροφορίες για το πλάνο εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου και την εξέλιξη των έργων. Πάντως με εξαίρεση την ΠΑΘΕ, η οποία βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης του εκσυγχρονισμού της, το υπόλοιπο δίκτυο δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Φ. Ζώης (H Nαυτεμπορική)