Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023 προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης. Τι είπε για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και που προσδιόρισε την αύξηση του κατώτατου μισθού
Θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δήλωσε ο πρωθυπουργός μιλώντας στον Σκάι, σε συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά η οποία θα μεταδοθεί το Σάββατο το πρωί.
Εκπτώσεις στο ρεύμα για όσο χρειαστεί
«Θα εξακολουθούμε να παρέχουμε αυτή τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε την ελπίδα ότι από την άνοιξη θα υπάρξει μια αποκλιμάκωση στις ανατιμήσεις στον κλάδο της ενέργειας που έχουν «φουσκώσει» τους λογαριασμούς ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης οι επιδοτήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος ανακοινώνονται μήνα το μήνα για να είναι στοχευμένη η στήριξη με βάση τις οριακές τιμές σημειώνοντας ότι «και το Μάρτιο θα υπάρχει στήριξη και τον Απρίλιο θα υπάρχει στήριξη και ελπίζουμε πια ότι από την άνοιξη θα υπάρχει μια σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας».
Μόνιμα και στοχευμένα μέτρα
Παράλληλα ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2023, ουσιαστικά δηλαδή την κατάργηση για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους καθώς οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα είχαν απαλλαγεί το 2022.
Η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι απαράβατη. Εφόσον πάρουμε μέτρα, αυτά θα είναι στοχευμένα, ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Η πολιτική αυτή της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνεω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφ’ όσον πάρουμε μέτρα τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, θα είναι στοχευμένα. […] Να μονιμοποιήσουμε την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης […] για όλους κάποια στιγμή από το 2023» ανέφερε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε:
«Η πρόθεσή μου είναι η εισφορά αλλελεγγύης να αποτελεί από το 2023 παρελθόν για κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα».
Αύξηση του κατώτατου μισθού με βάση τις αντοχές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Σε ότι αφορά τον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι η αύξηση θα είναι αρκετά μεγαλύτερη του 2%.
«Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι πολύ μεγαλύτερη του 2%. […] Η δική μου επιθυμία είναι να πάμε τόσο όσο αντέχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

(in.gr)