Σε κάθειρξη 6 ετών καταδικάστηκε πρώην υπάλληλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο οποίος παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για απιστία, πράξη που αφορούσε το διάστημα 2007-08.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως ανώτερος υπάλληλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αρμοδιότητα στους τομείς των μεταφορών, φέρεται να παρείχε μεγαλύτερες εκπτώσεις, απ' αυτές που προβλέπονταν, σε εταιρεία η οποία εκτελούσε μεταφορικό έργο με τον σιδηρόδρομο. Η ζημιά που κατά το κατηγορητήριο προκλήθηκε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπολογίστηκε σε περίπου 800.000 ευρώ.

Επιπλέον, ο ίδιος υπάλληλος φέρεται να προέβη στην υπογραφή συμφωνητικού με την συγκεκριμένη εταιρεία για την τακτοποίηση οφειλών της - ύψους 980.000 ευρώ - προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. με την υπόσχεση ότι ως αντάλλαγμα θα κατασκεύαζε σταθμό στην Αττική. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, ούτε υπήρχε σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών (μετατρέψιμη προς 5 ευρώ, ημερησίως) και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, καθώς κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία στην απιστία του υπαλλήλου.

Και στους δύο αναγνωρίστηκαν δύο ελαφρυντικά, ενώ για τον υπάλληλο (δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου) η έφεση αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)