Τους νεοεισαχθέντες στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας «επιβραβεύει», στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας, η ANEK LINES, διευκολύνοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους στις πρώτες μετακινήσεις τους από και προς τον τόπο σπουδών τους.
Ειδικότερα, από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έως 31/10/2019, η ΑΝΕΚ τους παρέχει τις εξής εκπτώσεις:
- Στα δρομολόγια Χανίων και Ηρακλείου (που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τη Blue Star Ferries):
    Έκπτωση 50% σε όλες τις θέσεις επιβατών, εκτός από τις καμπίνες LUX.
    Έκπτωση 50% στα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες στη γραμμή Χανίων και 20% στη γραμμή Ηρακλείου.
Οι ίδιες εκπτώσεις ισχύουν και για τις οικογένειες των φοιτητών και σπουδαστών, εφόσον συνοδεύουν τον επιτυχόντα. Η έκπτωση παρέχεται και στην επιστροφή τους χωρίς τον επιτυχόντα, εφόσον έχουν ταξιδέψει μαζί του στη μετάβαση, με την επίδειξη του «Δελτίου Εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019» ή φωτοτυπίας του.
- Στα δρομολόγια από Ρόδο, Χάλκη, Κάρπαθο, Κάσο, Ανάφη,  Σαντορίνη, Μήλο,  προς Πειραιά, με επιστροφή:
Έκπτωση 50% στην οικονομική θέση και στα αριθμημένα καθίσματα.
Η έκπτωση ισχύει και για τα μέλη της οικογένειας του φοιτητή που θα τον συνοδεύουν, με την προϋπόθεση ότι στην αναχώρηση ταξιδεύουν μαζί με τον φοιτητή.
Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή της έκπτωσης είναι η επίδειξη του ειδικού «Δελτίου Εξεταζόμενου Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019», καθώς και να ταξιδεύει ο ίδιος ο φοιτητής.
Η έκπτωση παρέχεται και στους υποψηφίους που επιλέχθηκαν με το 10% στις πανελλαδικές εξετάσεις 2019 (ως δικαιολογητικό θα προσκομίζεται η εκτύπωση επιτυχούς εισαγωγής).
Η έκπτωση δεν είναι αθροιστική με άλλες εκπτώσεις ή προσφορές. Σε κάθε περίπτωση, χορηγείται μία έκπτωση, η μεγαλύτερη σε ποσοστό.
Παράλληλα, η ΑΝΕΚ LINES προσφέρει στους φοιτητές-σπουδαστές των ΑΕΙ, ΤΕΙ, Ανοικτού Πανεπιστημίου,  Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) και ΚΕΣΕΝ, καθώς και στους κατόχους διεθνούς φοιτητικής κάρτας ISIC:
    50% έκπτωση σε όλες τις θέσεις επιβατών (εκτός LUX).
    50% έκπτωση στα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες στη γραμμή Χανίων και 20% έκπτωση στη γραμμή Ηρακλείου.
Επίσης, η ΑΝΕΚ, μέσω του προγράμματος επιβράβευσης επιβατών, παρέχει δωρεάν εισιτήρια και αποκλειστικά προνόμια στους κατόχους της κάρτας ΑΝΕΚ Smart Bonus (www.aneksmart.gr).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προσφορές και τα οικονομικά πακέτα της ANEK LINES, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο τηλ. 210 4197400, να επισκέπτονται το www.anek.gr ή να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα.
Η ΑΝΕΚ LINES εύχεται στους νεοεισαχθέντες φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης «καλό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της γνώσης!».

naftemporiki.gr