Αμείωτο συνεχίζεται το ενδιαφέρον των γερμανικών ΜΜΕ για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποτελέσει έναν από τους πιθανούς τουριστικούς προορισμούς για τη φετινή περίοδο διακοπών. Εκτενή ρεπορτάζ καλύπτουν την εξέλιξη της σταδιακής επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα και την προετοιμασία της για την υποδοχή επισκεπτών.
«Ακόμη και σε εποχές κορονοϊού οι διακοπές στην παραλία φαίνονται εφικτές», αναφέρει το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD σε ανταπόκρισή του από την Αθήνα σχετικά με το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών.
Ο δημοσιογράφος έχει επισκεφθεί την παραλία του Αλίμου με θερμοκρασία 39,5 βαθμών Κελσίου και περιγράφει τους νέους κανονισμούς για την απόσταση ανάμεσα στις ομπρέλες και ανάμεσα στις ξαπλώστρες, τη θερμομέτρηση στην είσοδο, το ανώτατο όριο λουομένων που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα σε μια παραλία, αλλά και την απαγόρευση πώλησης οινοπνευματωδών ποτών.
Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του διαχειριστή της παραλίας, ο οποίος αναφέρει ότι οι επισκέπτες της παραλίας συμπεριφέρονται καλά, και του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, ο οποίος μεταφέρει ότι «δεν υπήρξαν προβλήματα» και τονίζει ότι ήταν σημαντικό αυτή η επανεκκίνηση να έχει επιτυχία.
«Το επιτυχημένο άνοιγμα της παραλίας αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ακτίδα ελπίδας για όλη την ελληνική τουριστική βιομηχανία. Η ζωή στην παραλία λειτουργεί και με τους κανόνες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αυτό θα πρέπει να συμβαίνει και από την 1η Ιουλίου, όταν οι τουρίστες από το εξωτερικό θα μπορούν να επισκέπτονται και πάλι τις ελληνικές παραλίες.
Σε αυτήν την ημερομηνία στοχεύει και η ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει ο δημοσιογράφος και, σχολιάζοντας έναν λουόμενο ο οποίος επισημαίνει ότι «η θάλασσα είναι υπέροχη, μόνο το νερό είναι λίγο κρύο», αναφέρει: «Είναι μόνο Μάιος. Μέχρι να έρθουν οι τουρίστες από το εξωτερικό, ο ήλιος μπορεί να ζεστάνει κανονικά την θάλασσα».
Πρακτορειακό ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα δημοσιεύει και το περιοδικό «Der Spiegel», αναφερόμενο στην επαναλειτουργία 515 οργανωμένων παραλιών σε όλη τη χώρα υπό αυστηρούς όρους. «Σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ, το άνοιγμα των ακτών έγινε χωρίς προβλήματα», επισημαίνει το ρεπορτάζ και περιγράφει τους νέους κανονισμούς. Επίσης τονίζει για μια ακόμη φορά ότι «παρόλες τις αντιξοότητες και αντίθετα προς τις προβλέψεις των περισσότερων εμπειρογνωμόνων, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περάσει απροσδόκητα ελαφρά την πανδημία του κορονοϊού».
Καθώς οι Έλληνες «ακολούθησαν σε μεγάλο βαθμό τις εντολές περί κοινωνικής απόστασης, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι χαμηλός σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα εισέπραξε για αυτό επαίνους από διεθνείς οργανισμούς, ξένες κυβερνήσεις και διεθνή ΜΜΕ», καταλήγει το γερμανικό περιοδικό όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)