Τον διπλασιασμό του προστίμου των 300 ευρώ και την αφαίρεση των πινακίδων για όσους δεν τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, ανακοίνωσε  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την καθιερωμένη, καθημερινή ενημέρωση των 18:00, για τον κορονοϊό.
Aπό τις 21:00 Μεγάλο Σάββατο μέχρι τις 00:00 τη Δευτέρα του Πάσχα θα ισχύει το μέτρο.
«Ένας στους 10 δηλώνει εμμέσως πως δεν θα ακολουθήσει τις οδηγίες. Είναι λίγοι, είναι ελάχιστοι αλλά κινδυνεύουν να καταστρέψουν την προσπάθειά μας. Επαναλαμβάνω: Οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους», τόνισε με έμφαση ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στα ευρήματα σχετικής δημοσκόπησης.
«Εννέα στους 10 συμπολίτες μας θα ακολουθήσουν τις οδηγίες, τους ευχαριστούμε. Αποδεικνύουν τι σημαίνει ελληνικό φιλότιμο. Όλα μεν πάνε καλά όμως είναι σημαντικό να συνεχίσουμε, χωρίς εξαιρέσεις, την προσπάθεια» πρόσθεσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Ταυτόχρονα για το ίδιο διάστημα η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, ο κωδικός Β4 θα ελέγχεται σαρωτικά, ενδελεχώς από τα όργανα ελέγχου σε όλη τη χώρα σε σχέση με το σημείο αναχώρησης και τον προορισμό, και θα μπορεί να γίνεται αποκλειστικά μόνο για δύο άτομα κατ’ όχημα.
Ανακοίνωσε πως καταχρηστική χρήση της περίπτωσης Β4 συνεπάγεται 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση πινακίδων για τον οδηγό και 150 ευρώ πρόστιμο στον συνοδηγό.
Κλειστές θα παραμείνουν οι εκκλησίες για τους πιστούς, όπως και τα κοιμητήρια.
Η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων είναι ηλεκτρονική, άρα δεν χρειάζεται οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας να μετακινούνται παρατήρησε ο κ. Χαρδαλιάς. «Η ημερομηνία λήξης είναι η 30η Ιουνίου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστούμε».
Παράλληλα, όπως είπε, εχουν εξασφαλιστεί δωμάτια για ασθενείς που έρχονται από την επαρχία για ακτινοθεραπείες και τους συνοδούς τους.

ethnos.gr