Λίγο μετά τις 13.00 ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια που διοργάνωσαν στο κέντρο της Αθήνας οι ενώσεις και τα συνδικάτα εργαζομένων, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Οι διαδηλωτές της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, που πραγματοποίησαν ξεχωριστές πορείες, αποχώρησαν από τη Βουλή ενώ μπροστά από το κοινοβούλιο παραμένει το μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων.
Την ίδια ώρα κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από το πρωί στους βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου, λόγω της συμμετοχής στην απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός, τραμ και μετρό θα μείνουν ακινητοποιημένα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ - όπως ανακοινώθηκε σήμερα - δεν εκτελούνται δρομολόγια του Προαστιακού και τα τρένων.
Όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Φίλιππος Τσαλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ εργαζόμενοι στον ΟΣΕ πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική κατάληψη στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ρέντη, με αποτέλεσμα να μην εκτελούνται τελικά τα δρομολόγια των τρένων και του Προαστιακού παρά τα όσα είχαν ανακοινωθεί χθες. Μηχανοδηγοί και συνοδοί τρένων ήταν στη θέση τους, ωστόσο κανένα τρένο δεν μπόρεσε να φύγει από τον σταθμό, σημείωσε προσθέτοντας ότι «η υπηρεσία θα κάνει ό,τι πρέπει στη διάρκεια της ημέρας».
«Μια χούφτα εργαζομένων πήγε με το ''έτσι θέλω'', με τσαμπουκά, με νοοτροπίες που θυμίζουν άλλες εποχές και κλείδωσε το αμαξοστάσιο στον Ρεντή (…), μια οργανωμένη μειοψηφία έκανε παρακώλυση συγκοινωνίας, κατάληψη εργασιακού χώρου και δεν άφησε τους συναδέλφους τους να πάνε για να λειτουργήσει ο Προαστιακός» δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως θα ληφθούν «όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η νομιμότητα».

naftemporiki.gr