Αυστηρό μήνυμα σε όσους σχεδιάζουν να βάλουν χρήση μουσικής στα καταστήματα εστίασης έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
Απαντώντας σε ερώτηση για όσους θέλουν να «κάνουν αντάρτικο και να ανοίξουν τη μουσική στα καταστήματά τους», ο υφυπουργός υπογραμμίσε ότι «ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη αυτού».
Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, θεωρεί επιπόλαια την «ειρωνική άποψη» ότι η μουσική κολλάει τον ιό. «Η μουσική δεν κολλάει, αλλά αυξάνει το ρίσκο της μετάδοσης του ιού. Αυτό έχει αποδειχθεί από όλους τους λοιμωξιολόγους και από μεγάλα ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα», επισήμανε.
Τόνισε επίσης ότι η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων ομόφωνα εκφράζει τους ενδοιασμούς της για τη χρήση μουσικής.
«Η μουσική σημαίνει όταν υπάρχει, ότι είμαι αναγκασμένος να έχω μεγαλύτερα σταγονίδια και να επηρεάσω τους διπλανούς μου. Αν δεν ακούω καλά θα φωνάζω δυνατότερα, αρά να εκφέρω περισσότερα σταγονίδια.
Η μουσική είναι συνδιασμένη με το χόρο, άρα με τη μη τήρηση των μέτρων. Όπως και με το αλκοόλ που δημιουργεί καταστάσεις, πολύ χαλαρές, συγκριτικά με αυτές που πρέπει να υπάρχουν για την τήρηση των μέτρων».
Καταληκτικά τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λάου έχει κάνει θυσίες και δεν γίνεται να «συζητάμε λογικές αντάρτικου».

voria.gr