Επιταχύνει η επιχείρηση «Ελευθερία» κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα είναι πλέον πρώτη σε ημερήσιους εμβολιασμούς μεταξύ των χωρών G8 και G20.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, η Ελλάδα προηγείται χωρών όπως ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.
Οι δύο πίνακες που ακολουθούν, με ημερομηνία 11 Μαΐου απεικονίζουν τον μέσο όρο δόσεων εμβολίων ανά 100 ανθρώπους στο σύνολο του πληθυσμού σε διάστημα επτά ημερών. Τα στοιχεία αφορούν τη μία δόση εμβολίου και όχι το σύνολο των ανθρώπων που έχουν εμβολιαστεί.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι με την πρώτη δόση έχουν εμβολιαστεί 2,6 εκατ. πολίτες, ποσοστό 24,59% και με τις δύο δόσεις έχουν εμβολιαστεί 1,3 εκατ. πολίτες, ποσοστό 13%.
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η θέση στην ΕΕ στους εμβολιασμούς ανά 100.000 πληθυσμού και στην 8η θέση στους 27 της ΕΕ σε ό,τι αφορά το ποσοστό πληθυσμού που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή ενημέρωση ο κ. Σκέρτσος ανέφερε ότι με όπλο τα self-test και τη διαρκή αύξηση των εμβολιασμών, η πρόβλεψη για το τέλος Μαϊου είναι 5,6 εκατομμύρια πραγματοποιημένοι εμβολιασμοί, ποσοστό κάλυψης πληθυσμού με μόνο πρώτη δόση σε τουλάχιστον 35% και ποσοστό κάλυψης πληθυσμού με ολοκληρωμένο εμβολιασμό τουλάχιστον 20%.
Αντιστοίχως, για το τέλος Ιουνίου, με τον καθολικό εμβολιασμό στα νησιά, προβλέπεται ποσοστό κάλυψηυς πληθυσμού με μόνο μία δόση τουλάχιστον 50% και ποσοστό κάλυψης πληθυσμού με ολοκληρωμένο εμβολιασμό τουλάχιστον 35%.

H KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ