Η σορός ενός άνδρα ανασύρθηκε από τους διασώστες που διεξάγουν έρευνες στο πλοίο «Euroferry Olympia», χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί η εθνικότητα του.
Μετά τη διάσωση του 21χρονου Λευκορώσου, οι προσπάθειες εντείνονται προκειμένου να εντοπιστούν οι υπόλοιποι αγνοούμενοι. Ο 21χρονος Λευκορώσος που απεγκλωβίστηκε βρέθηκε καλά στην υγεία του στην πρύμνη του πλοίου και μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα με σκάφος. Ο ίδιος φέρεται να ανέβηκε μόνος του στο κατάστρωμα και από εκεί τα συνεργεία τον κατέβασαν.
Η πρώτη λέξη του 21χρονου όταν διασώθηκε ήταν «Ζω;». Φτάνοντας στο λιμάνι δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις αλλά το χαμόγελο του ήταν αρκετό. Το όνομα του ήταν στη λίστα των αγνοουμένων.
Ο 21χρονος νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στην Πνευμονολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, «ο 21χρονος φέρει μόνο ενδείξεις αφυδάτωσης, ενώ του γίνονται όλες οι εξετάσεις». «Από τις πρώτες πληροφορίες με τους γιατρούς είπε ότι άκουγε και άλλες φωνές. Ελπίζουμε να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι ζωντανοί και να είναι καλά στην υγεία τους», δήλωσε ο κ. Ρουμπάτης.

H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ