Αρκετά ζεστό ήταν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη, με τη μέγιστη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 29 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στις 3 το μεσημέρι, οι υψηλότερες θερμοκρασίες πανελλαδικά καταγράφηκαν σε:
    Αρφαρά Μεσσηνίας και Λιβαδειά: 29,4 βαθμοί Κελσίου
    Κόνιτσα Ιωαννίνων: 29,3
    Άρτα, Βαγιωνιά και Πλώρα Ηρακλείου: 29
    Μοίρες-Πετροκεφάλι Ηρακλείου: 28,9
    Γόρτυνα Ηρακλείου: 28,8 βαθμοί Κελσίου.
Στο μεταξύ, καλές καιρικές θα επικρατήσουν, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, έως και τη Δευτέρα του Πάσχα. Σύμφωνα με το meteo.gr, φαινόμενα αναμένονται μόνο το μεσημέρι κι απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, ενώ οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα επανέλθουν σταδιακά στα φυσιολογικά επίπεδα.
Διαταραχή της μέσης και ανώτερης τροπόσφαιρας συνοδευόμενη από ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τον καιρό της κεντρικής και βόρειας χώρας το Μεγάλο Σάββατο, προκαλώντας από το μεσημέρι τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία και την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Τόσο την Κυριακή, όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα έως και το Μεγάλο Σάββατο, ξεπερνώντας σε πολλές περιοχές τους 26 βαθμούς, ενώ θα παρουσιάσει μικρή πτώση (2 έως 3 βαθμούς κατά μέσο όρο) την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ.
Οι συγκεντρώσεις σκόνης, παρότι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα μειωθούν σημαντικά έως την Κυριακή του Πάσχα, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο θα είναι αυξημένες.

naftemporiki.gr