Δύο ημέρες έχει στη διαθεσή της η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη στήριξη για τη συμφωνία του Brexit στη Βουλή. Πληροφορίες τη θέλουν να εξετάζει σοβαρά την αναβολή της προγραμματισμένης για την Τρίτη ψηφοφορίας και τους υπουργούς της να ετοιμάζονται για το ενδεχόμενο νέου δημοψηφίσματος.
Προς το παρον η Ντάουνινγκ Στριτ διαψεύδει τα περί αναβολής και υποστηρίζει ότι η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κανονικά. Εάν άλλωστε αναβάλει την ψηφοφορία θα είναι πολύ δύσκολο να πείσει τους Ευρωπαίους να της δώσουν μία νέα, βελτιωμένη συμφωνία. Οι Βρυξέλλες έχουν ξεκαθαρίσει πως η υφιστάμενη συμφωνία δεν είναι απλά η καλύτερη δυνατή, αλλά η μόνη δυνατή. Ετοιμοπόλεμοι, όμως, δηλώνουν και οι Εργατικοί.
Σε συνέντευξή του στο Sky News o βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζον Τρίκετ, τόνισε ότι το Εργατικό Κόμμα είναι έτοιμο να συγκροτήσει μία κυβέρνηση μειοψηφίας, εάν χρειαστεί.
Όπως είπε, ενώ ένα δεύτερο δημοψήφισμα είναι πιθανό, οι Εργατικοί προτιμούν τη λύση των γενικών εκλογών, στην περίπτωση που τελικά η συμφωνία της Μέι με τους 27 απορριφθεί από τη βρετανική Βουλή.
«Είμαστε έτοιμοι για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, εάν αυτό είναι αναγκαίο. Και θα μπορούσε να καταστεί αναγκαίο την Τετάρτη το πρωί» ανέφερε ο Τρίκετ, προσθέτοντας ότι το κόμμα του θα επιδιώξει επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με στόχο να παέι τη χώρα μπροστά «σε μία πολύ καλύτερη κατεύθυνση».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Sky News, Bloomberg