Στη μεταφορά τουρκικών στρατευμάτων από τα σύνορα με την Ελλάδα στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας - μία «ανάσα» από την Ιντλίμπ στη Συρία, όπου έχει αναζωπυρωθεί η ένταση μεταξύ των τουρκικών και των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων – προχωρά η Άγκυρα, αναφέρει δημοσιεύμα της τουρκικής εφημερίδας «Hurriyet».
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη «Hurriyet», δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα, από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, έχουν συρρεύσει στην επαρχία Χατάι.
Τα συγκεκριμένα οχήματα, αναφέρει το philenews, τα οποία μεταφέρουν πολλαπλές στρατιωτικές μονάδες, αναμένεται να ενισχύσουν τα τουρκικά παρατηρητήρια στην περιοχή της Ιντλίμπ.
Την Τρίτη, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι πέρασε στην αντεπίθεση αφότου πέντε ακόμη Τούρκοι στρατιώτες έπεσαν νεκροί και πέντε τραυματίστηκαν από πυρά πυροβολικού του συριακού κυβερνητικού στρατού στην Ιντλίμπ, σε μία κλιμάκωση της έντασης μία εβδομάδα έπειτα από παρόμοια σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, μία μέρα αργότερα, εμφανίστηκε για μία ακόμη φορά αποφασισμένος να απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις πέραν των τουρκικών θέσεων παρατήρησης στην Ιντλίμπ και μάλιστα άμεσα – έως το τέλος του μηνός – απειλώντας ότι η Τουρκία θα πλήττει τις δυνάμεις του Άσαντ όπου τις συναντά στη βόρεια Συρία.
Εφόσον χτυπηθεί άλλος Τούρκος στρατιώτης, τόνισε μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος, η Τουρκία μπορεί να κάνει χρήση ακόμη και αεροπορικής ισχύος. «Θα το πράξουμε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απαραίτητα μέσα, στον αέρα ή στο έδαφος», υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

naftemporiki.gr