Τα ύποπτα δέματα που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Χίθροου, στο αεροδρόμιο Σίτι του Λονδίνου και στον σιδηροδρομικό σταθμό Γουότερλου, ήταν βόμβες, επιβεβαίωσαν οι αστυνομικές αρχές στη Βρετανία.
Ειδικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που εκκένωσε προληπτικά τις περιοχές εξετάζουν τους μηχανισμούς που βρέθηκαν σε φακέλους μεγέθους Α4 και, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μικρούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Κανένας δεν τραυματίστηκε από τις βόμβες, μία εκ των οποίων προκάλεσε μικρή εστία φωτιάς από ανάφλεξη όταν πυροδοτήθηκε εντός κτηρίου γραφείων στο αεροδρόμιο Χίθροου.
«Τουλάχιστον δύο από τα πακέτα έφεραν ιρλανδικά γραμματόσημα. Η ιρλανδική αστυνομία συνδράμει στις έρευνες» μετέδωσε το Sky News. Η αστυνομία του Λονδίνου, πάντως, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή της η Αντιτρομοκρατική Διοίκηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ανέφερε ότι «αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως μια σειρά επιθέσεων και αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια αναφορικά με τα κίνητρα».
Η Σκότλαντ Γιάρντ δεν αποκλείει την ύπαρξη και άλλων τέτοιων μηχανισμών και εξέδωσε ειδοποίηση στους μεταφορικούς σταθμούς σε όλο το Λονδίνο να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αναφέρουν την ύπαρξη ύποπτων πακέτων στις αστυνομικές αρχές, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, προκαλούν ανάφλεξη και αρχικά μικρή φωτιά όταν ανοίγονται.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters