Ανοίγει ο δρόμος για την απελευθέρωση του Αμερικανού κωμικού Μπιλ Κόσμπι, καθώς το ανώτατο δικαστήριο της Πενσυλβανίας ανέτρεψε την καταδίκη για σεξουαλική επίθεση.
Σημειώνεται ότι ο Μπιλ Κόσμπι έχει εκτίσει περισσότερα από δύο χρόνια της ποινής που του επιβλήθηκε το 2018.
«Νο.ΝΝ7687»
Ο άλλοτε «μπαμπάς της Αμερικής» από την 30η Σεπτεμβρίου του 2018 είχε αριθμό φυλακισμένου έπειτα απ την καταδίκη του σε τρία έως δέκα χρόνια φυλάκιση για σεξουαλική κακοποίηση το 2004.
Ο Μπιλ Κόσμπι οδηγήθηκε στη φυλακή του Κόλετζβιλ στο Φοίνικ. Πρόκειται για ένα νέο σωφρονιστικό ίδρυμα υψηλής ασφαλείας.
Ο Κόσμπι οδηγήθηκε σε ένα μονό κελί της φυλακής. Του δόθηκε ο βασικός εξοπλισμός όπως φόρμες, πετσέτες, σεντόνια και άλλα ήδη προσωπικής χρήσης. Σύμφωνα με το CNN, το πρώτο του γεύμα περιελάμβανε κεφτέδες με ρύζι, πράσινα φασόλια και πουρές με σάλτσα.
Ο ηθοποιός ήταν ο πρώτος διάσημος που καταδικάζεται σε φυλάκιση στην εποχή του κινήματος #MeToo.
Το δικαστήριο της Πενσυλβάνια τον είχε χαρακτηρίσει «σεξουαλικό αρπακτικό», κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να συμμετέχει ισοβίως σε ψυχαναλυτικές συνεδρίες και ότι θα εισέλθει στις λίστες των καταδικασμένων σεξουαλικών δραστών της αστυνομίας, όπου θα παραμείνει για το υπόλοιπο της ζωής του.
Η υπεράσπιση προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη, επικαλούμενη την προχωρημένη ηλικία (τότε 81 ετών) και την τυφλότητα του Κόσμπι, υπογραμμίζοντας ότι λόγω αυτών των παραγόντων δεν συνιστά πλέον απειλή για την κοινωνία.
Επίσης, επικαλούμενοι τους ίδιους λόγους, οι δικηγόροι του ζήτησαν να του επιβληθεί κατ΄οίκον περιορισμός αντί για φυλάκιση.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ