Kορυφώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024, στη Λάρισα.

Το πρωί του Σαββάτου έγινε μια...διαφορετική ξενάγηση στην πόλη, με τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Λαρισαίων, παρουσία του δημάρχου Θανάση Μαμάκου και των αντιδημάρχων Ευάγγελου Παπαλέξη, Θωμά Ρετσιάνη και Φώτη Τζατζάκη.

Η δράση έγινε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, έχοντας ως στόχοι οι Λαρισαίοι να γνωρίσουν και να εφαρμόσουν τρόπους μετακίνησης πιο φιλικούς προς το περιβάλλον.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος "είναι σημαντικό η νέα γενιά να υιοθετήσει μια συμπεριφορά πιο φιλική προς το περιβάλλον. Εκτιμώ ότι αυτή η δράση με τα κοινόχρηστα ποδήλατα και τα συμβατικά ποδήλατα που θα έρθουν σε λίγο καιρό είναι προς αυτή την κατεύθυνση".

"Ας αφήσουμε τα αυτοκίνητα και ας μετακινηθούμε με πιο φιλικούς τρόπους προς το περιβάλλον” σημείωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων, Ευάγγελος Παπαλέξης.

Το επίκεντρο των εκδηλώσεων μεταφέρεται, στις 6 το απόγευμα, στο Αισθητικό Άλσος, στο Skate-BMX park Run LAparko, με δράσεις για μικρούς και μεγάλους, BMX Session (Laparko Crew), Επίδειξη Flatland (Μpak-Lef-Panto), Γκράφιτι, Παιδική Ζωγραφική, Ενημερωτικό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών, Μουσική και πολλές άλλες εκπλήξεις.

(*) φωτογραφίες από tinealarissa.gr 

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr