Από επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και συγκεντρωμένων πολιτών συνοδεύτηκε η δίκη για το θάνατο του Βασίλη Μάγγου, στα δικαστήρια του Βόλου, το πρωί της Τετάρτης 15 Μαρτίου.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει φραγμό στην είσοδο των δικαστηρίων και δεν επέτρεπαν στον κόσμο να εισέλθει στο δικαστικό μέγαρο.

Όταν οι πολίτες επιχείρησαν να μπουν, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και σωματικής βίας, με ένα από τα άτομα που βρέθηκε στο έδαφος να είναι ο πατέρας του θύματος, Γιάννης Μάγγος.

Ο Γιάννης Μάγγος, πατέρας του Βασίλη Μάγγου, χτυπήθηκε από αστυνομικούς οι οποίοι τον έριξαν κάτω στην είσοδο των δικαστηρίων, στη δίκη για το ξύλο και τα βασανιστήρια που δέχτηκε το παιδί του από αστυνομικούς.

Όπλο στο δρόμο!

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων εξοπλισμός αστυνομικών βρέθηκε πεσμένος στο δρόμο, γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει περισσότερη ένταση και δυσάρεστες εξελίξεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έπεσε στο οδόστρωμα ένα πιστόλι αστυνομικού, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει περαιτέρω εξέλιξη, καθώς πρόλαβαν και το απομάκρυναν οι αστυνομικοί.

Αναβολή και αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Η δίκη των τριών αστυνομικών, οι οποίοι κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη μετά την αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας του Βόλου, πήρε αναβολή για τις 24 Ιανουαρίου 2024.

Ωστόσο, θα υπάρξει αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, με διάταξη του εισαγγελέα και από πλημμέλημα το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται σε βαθμό κακουργήματος.

in.gr