Τη νίκη ήθελαν τόσο ο Αστέρας Τρίπολης, όσο και ο Βόλος στο μεταξύ τους ματς την Τετάρτη (21/12) για τη 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, ωστόσο βολεύτηκαν με 1 βαθμό.

Αστέρας και Βόλος έμειναν στο 0-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και έτσι συνεχίζουν για τους στόχους τους που είναι η άνετη παραμονή και η είσοδος στα πλέι οφ αντίστοιχα, σε ένα παιχνίδι που οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι, είχαν δοκάρι, αλλά δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες τους.

Έτσι, έφτασαν τους 14 βαθμούς και παραμένουν στην 9η θέση και εκεί θα μείνουν ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων της αγωνιστικής χάνοντας την ευκαιρία να ξεφύγουν και άλλο από τα χαμηλά. Στον αντίποδα ο Βόλος έψαξε τη νίκη είχε και εκείνος τη στιγμή του και εν τέλει έφυγε με 1 βαθμό από την Τρίπολη φτάνοντας τους 25 και προσπερνώντας προσωρινά Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που παίζουν με ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό αντίστοιχα.

Καλός ο ρυθμός στο πρώτο ημίχρονο τουλάχιστον στα πρώτα 30 λεπτά με τις δύο ομάδες να έχουν όρεξη, να ψάχνουν το γκολ αλλά χωρίς αποτέλεσμα και έτσι να μένουν στο 0-0 έχοντας από μία καλή στιγμή η καθεμία. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βόλος μπήκε καλύτερα, ωστόσο ο Αστέρας ισορρόπησε σχεδόν άμεσα και έψαξε περισσότερο τη νίκη ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και μόλις στο 3’ θα μπορούσαν να προηγηθούν όταν ο Σίτο από τα αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Μπενίτο έπιασε τη γυριστή κεφαλιά, με τον Κλέιμαν να διώχνει με υπερένταση και την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του και εν συνεχεία να περνά κόρνερ, ενώ στο 8’ ο πορτιέρο του Βόλου βγήκε έγκαιρα και έκοψε τον Κρεσπί στο τετ-α-τετ πριν προλάβει ο εξτρέμ των Αρκάδων να τον πλασάρει.

Ο Βόλος βγήκε μπροστά και στο 17’ απείλησε με το 0-1 με τον Οζέγκοβιτς να κερδίζει τη μονομαχία με τον Καστάνο και από τα αριστερά να σεντράρει για τον Νοκέρ ο οποίος ολομόναχος έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή και με εξουδετερωμένο τον Παπαδόπουλο όμως έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Εν συνεχεία τόσο οι Αρκάδες όσο και οι Βολιώτες προσπάθησαν να απειλήσουν όμως δεν τα κατάφεραν με το 0-0 να μην αλλάζει μέχρι το ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μεταξάς έβγαλε τον Μπενίτο και πέρασε τον Μπαρτόλο παρότι ο πρώτος ήταν εκ των καλύτερων όσο αγωνίστηκε με αποτέλεσμα στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους ο Βόλος να πάρει τα ηνία αλλά χωρίς να απειλήσει πλην της φάσης του 49’ όταν μετά την ωραία συνεργασία των Μπαριέντος, Ντέλετιτς, Νοκέρ ο τελευταίος βγήκε απέναντι από τον Παπαδόπουλο ο οποίος απομάκρυνε την μπάλα.

Στο δίλεπτο 54’-55’ οι Αρκάδες απείλησαν δις, αρχικά στο 54’ όταν ο Κρεσπί κέρδισε την μπάλα πάσαρε στον Τιλίκα ο οποίος απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, με τον Ουές με αυτοθυσία να βάζει την κόντρα και να απομακρύνει τον κίνδυνο, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μπαρτόλο βγήκε τετ-α-τετ με τον Κλέιμαν, με τον πορτιέρο του Βόλου να σώζει με τα πόδια την εστία του. Ο Μεταξάς βλέποντας τη δυστοκία έριξε στη μάχη τον Μπαράλες αντί του Κρεσπί, όπως και τον Γκαρντάφσκι αντί του Σίτο.

Ο Αστέρας συνέχισε να ψάχνει το γκολ και στο 70’ έχασε διπλή ευκαιρία με τους Μπαρτόλο αρχικά και Τιλίκα μετά, αρχικά ο πρώτος είδε τον Εσκοβάλ να απομακρύνει, ενώ ο δεύτερος με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ, τη στιγμή που και ο Μπράτσος για τον Βόλο έκανε τις πρώτες του κινήσεις με την είσοδο του Πίρινεν αντί του Μεταξά στο 68’ και του Κούτσια αντί του Νοκέρ στο 72ο λεπτό. Μάλιστα ο Γάλλος εξτρέμ ήταν και ο κορυφαίος της ομάδας του όσο αγωνίστηκε, αλλά προφανώς ο τεχνικός του Βόλου ήθελε «φρέσκα» πόδια.

Εν τέλει, η μπίλια έκατσε στο «Χ» καθώς ο Μπαράλες σε δύο περιπτώσεις δεν βρήκε δίχτυα, πρώτα στο 80’ με βολίδα που πέρασε άουτ και ενώ ο Κλέιμαν ήλεγχε τη φάση και ένα λεπτό μετά με κεφαλιά μέσα από την περιοχή.

Κορυφαίοι για τον Αστέρα οι Μπενίτο, Τιλίκα και Τασουλής, ενώ για τον Βόλο οι Εσκοβάλ, Νοκέρ, Μπαριέντος.

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας), Βοηθοί: Μωυσιάδης (Γρεβενών), Παγουρτζής (Πειραιά), 4ος: Πολυχρόνης (Πιερίας), VAR: Γκορτσίλας (Μακεδονίας), AVAR: Δημητριάδης (Μακεδονίας).

Κίτρινες: 35’ Ζουκάνοβιτς, 39’ Ιγκλέσιας - 59’ Μεταξάς, 90+2’ Εσκοβάλ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Τασουλής, Καστάνο, Ζουκάνοβιτς, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Λέο Τιλίκα (87’ Μπερτόγλιο), Σίτο (65’ Γκαρντάφσκι), Κρεσπί (65’ Μπαράλες), Μπενίτο (46’ Μπαρτόλο).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Ουές, Σιέλης, Εσκοβάλ, Μεταξάς (68’ Πίρινεν), Μπαριέντος, Μεθκίδα (79’ Ματίγια), Νοκέρ (72’ Κούτσιας), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς.

a-sports.gr