Ένταση επικράτησε χθες στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας κατά τη συζήτηση του θέματος της διάνοιξης της οδού Τσιόγκα, στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ, με κατοίκους της περιοχής να αντιδρούν στην εφαρμογή του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής και το ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας, όπως και η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης να εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι. 

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν αλλαγή πορείας από τη δημοτική αρχή και την καλούν να επανεξετάσει της απόφασή της για τη διάνοιξη της οδού Τάκη Τσιόγκα και τη μετατροπή της σε έναν «εσωτερικό» αυτοκινητόδρομο και μάλιστα ταχείας κυκλοφορίας.

"Εγκληματικό" χαρακτήρισε το έργο της διάνοιξης της οδού ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας κ. Κέλλας, ενώ τον προβληματισμό τους εξέφρασαν και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης αναφερόμενος στη διάνοιξη της οδού τόνισε πως "δεν θα γίνει Ηρώων Πολυτεχνείου, θα γίνει δρόμος με διπλό ποδηλατόδρομο και στάθμευση και με μια λωρίδα κυκλοφορίας", ενώ για το ποτάμι ανέφερε πως "δρομολογείται έργο 4,5 χιλιομέτρων στην κοίτη του ποταμού, από τη ΔΕΥΑΛ μέχρι τα παλιά σφαγεία, που αφορά στη δημιουργία γραμμικού πάρκου. Δεν αποκόπτεται το ποτάμι από την πόλη".

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Ελευθερία)