«Αλμυρά» αναμένεται να είναι τα μπάνια των Λαρισαίων ακόμα και στις παραλίες του νομού και αυτό σίγουρα δεν θα οφείλεται μόνο στο αλάτι της… θάλασσας.

Τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από τις συμβάσεις παραχώρησης χρήσης παραλιών και αιγιαλού σύμφωνα με το νέο πλαίσιο που νομοθέτησε πρόσφατα το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, αλλά και η νέα στρατηγική του Υπουργείου που περιλαμβάνει αυστηρούς κανόνες και εντατικούς ελέγχους, αλλάζουν όλα όσα γνωρίζουμε ακόμα και στις παραλίες των Δήμων Αγιάς και Τεμπών.

Επί της ουσίας η αλλαγή στην πολιτική της Κυβέρνησης σε συνδυασμό με την ασυγκράτητη ακρίβεια οδηγεί το μεγαλύτερο ποσοστό των καταστηματαρχών να αναζητήσουν νέο έσοδο για να μπορέσουν να «βγάλουν τη χρονιά».

Όπως εξηγούν εκπρόσωποι των επαγγελματιών από τα παράλια του Νομού Λάρισας η πρώτη άμεση λύση είναι να χρεώνεται η ξαπλώστρα με ένα ποσό της τάξης των 3 ευρώ ή να υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση ανά ζευγάρι. Με αυτον τον τον τρόπο θα αναζητήσουν έσοδα για να καλύψουν το χαμένο έδαφος από τις λιγότερες ξαπλώστρες που θα τοποθετηθούν φέτος, κάτι που συνεπάγεται μικρότερο τζίρο.

Αυτό πρακτικά όμως φέρνει ένα νέο βάρος στη μέση οικογένεια. Πλέον αρκετοί είναι και εκείνοι που θα επιστρέψουν στην παραδοσιακή λύση των ψυγείων, των καρεκλών και της ομπρέλας από το σπίτι.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Κώστα Γκιάστα, Ελευθερία)