Με ένα άλμα στα 8,55 ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου και γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλιά του. Η επίδοση του «χρυσού» Ολυμπιονίκη μας είναι η 6η καλύτερη στον κόσμο στην ιστορία του κλειστού στίβου και αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ.
Στη σημερινή πρώτη ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος η «Σταρκ Αρένα» είχε γαλανόλευκο χρώμα. Σε αυτό συνετέλεσε ένα πούλμαν γεμάτο φίλαθλους που ταξίδεψαν από τα Γρεβενά στο Βελιγράδι. Οι συγκεκριμένοι φίλαθλοι διένυσαν αυτή τη απόσταση προκειμένου να χειροκροτήσουν τον 24χρονο Μίλτο Τεντόγλου. Ανάμεσά τους βρισκόταν ακόμη και ο παππούς του πρωταθλητή, ο οποίος προκειμένου να καμαρώσει τον εγγονό του δεν προβληματίστηκε από το πολύωρο ταξίδι. Με μπλουζάκια που είχαν τη φωτογραφία του άλτη μας και γαλανόλευκες σημαίες στα χέρια, η «Grevena Team» έκαναν αισθητή την παρουσία της. 
Το πρώτο άλμα του πρωταθλητή μας ήταν οριακά άκυρο. Αυτό όμως δεν τον πτόησε, κάτι που δείχνει ότι έχει δουλέψει και σε θέμα ψυχολογίας. Στη δεύτερη προσπάθειά του ο «αέρινος Μίλτος» προσγειώθηκε στα 8,55 και «έκοψε» τα πόδια των αντιπάλων του. Το τρίτο του άλμα ήταν άκυρο, στο τέταρτο έφτασε τα 8,26μ. και άφησε την 5η προσπάθεια καθώς κανένας από τους αντιπάλους του δεν τον απείλησε. Στην 6η προσπάθεια πραγματοποιήθηκαν μεγάλα άλματα αλλά κανένας άλτης δεν έφτασε τα 8,55μ.του Τεντόγλου. Το 6ο άλμα του κορυφαίου Έλληνα άλτη ήταν στ 8,51μ.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Τομπίας Μοντλέρ (Φινλανδία) με 8,38 μ. και το χάλκινο ο Μάρκουις Ντέντι (ΗΠΑ) με 8,27 μ. Το χρυσό μετάλλιο του Μίλτου Τεντόγλου είναι το 13ο για τα ελληνικά χρώματα από παγκόσμια πρωταθλήματα κλειστού στίβου (6-2-5).
Νωρίτερα, η Ραφαέλα Σπανουδάκη δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει μία εμφάνιση ανάλογη των δυνατοτήτων της. Τερμάτισε σε 7.35 στην προκριματική σειρά των 60 μ. και δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς.  Η Ειρήνη Βασιλείου έτρεξε τα 400 μ. σε 53.62 και έμεινε εκτός συνέχειας. Στο τριπλούν, ο Νίκος Ανδριόπουλος ήρθε 12ος με 16,05, στην πρώτη του εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού.  
Σήμερα (19/3), στους προκριματικούς των 60 μ. εμπ. θα πάρει μέρος η Ελισάβετ Πεσιρίδου.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ