Το 2018 ήταν η πρώτη χρονιά που στην τελετή απονομής της Χρυσής Μπάλας δόθηκε και ένα νέο  βραβείο που αφορά στον καλύτερο ποδοσφαιριστή κάτω των 21 χρονών- το Kopa Trophy. Καλύτερος νεαρός παίκτης του κόσμου λοιπόν ο Εμπαπέ και πρώτος κάτοχος του συγκεκριμένου βραβείου, του οποίου η οργάνωση και απονομή έγινε από το περιοδικό France Football. Η ανάδειξη του νικητή του νέου βραβείου γίνεται μετά από ψηφοφορία των ποδοσφαιριστών που είναι κάτοχοι Χρυσής Μπάλας.

Το «χρυσό» παιδί που ακούει στο όνομα Εμπαπέ ήταν υποψήφιο και για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, το οποίο όμως κέρδισε τελικά ο έμπειρος Λούκα Μόντριτς. Στα 19 του χρόνια, ο νεαρός Γάλλος ποδοσφαιριστής έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τις επιδόσεις του, αφού απολαμβάνει ήδη και έναν τίτλο Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

Ως ενήλικος, ο Εμπαπέ, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από τη Μονακό, δείχνοντας νωρίς ότι είναι πολλά υποσχόμενος. Σε ηλικία μόλις 18 χρονών ήταν ο νεαρότερος παίκτης που ξεπέρασε το «φράγμα» των 10 γκολ σε μία σεζόν στη Λιγκ 1, ενώ την ίδια χρονιά πανηγύρισε πρωτάθλημα Γαλλίας. Την επόμενη χρονιά, 2017-18, πήγε δανεικός στην Παρί για να πανηγυρίσει ξανά πρωτάθλημα και τελικά έμεινε στην κορυφαία ομάδα της Γαλλίας η οποία τον απέκτησε έναντι του ποσού των 180 εκ. ευρώ 

«Διαμάντι» πολλών καρατίων ο νεαρός επιθετικός, ο οποίος έχει βοηθήσει την ομάδα του στις επιτυχίες της εντός και εκτός συνόρων. Στο γαλλικό πρωτάθλημα η Παρί παραμένει αήττητη, με 15 νίκες και 2 ισοπαλίες σε 17 αγώνες, ενώ και στην ευρωπαϊκή της πορεία τα πηγαίνει εξίσου καλά. ΣΣτον ίδιο όμιλο βρέθηκε η Παρί Σεν Ζερμέν με τη Λίβερπουλ για το Champions League και δίνοντας σκληρές μάχες κατάφερε να περάσει 1η στον όμιλο της για τη φάση των 16, προσπερνόντας επίσης Νάπολι και Ερυθρό Αστέρα. Με μία μόνο ήττα στα 6 παιχνίδια του 3ου ομίλου, η γαλλική ομάδα φαίνεται να έχει ως ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση ενός τίτλου που λείπει από τη συλλογή της… αυτόν του Champions League. 

Το σίγουρο είναι ότι το φαινόμενο Εμπαπέ έχει ακόμα πολλά να δείξει μέσα στα γήπεδα. Η πορεία του διαφαίνεται τόσο λαμπρή, που έκανε τον Πελέ να δηλώσει:  «αν συνεχίσει ο Εμπαπέ να ισοφαρίζει τα ρεκόρ μου θα πρέπει να ξεσκονίσω τα παπούτσια μου!»