Ο Παναθηναϊκός ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το «διπλό» στο Στάδιο Αλκαζάρ, παρότι η απόδοση του είχε την ίδια αυξομείωση με το ματς με τον Αστέρα.
Ωστόσο, το γκολ του Μακέντα στο 26′ που του έδινε το προβάδισμα μέχρι το 87′ δεν αποδείχτηκε αρκετό, αφού η Λάρισα ισοφάρισε στην πρώτη οργανωμένη επίσκεψη της στην περιοχή του Διούδη με τον Πινακά.
Ο νεαρός κινήθηκε στην πλάτη του Φακούντο και με κοντινή κεφαλιά μετά τη σέντρα του Τόρζε, επέτρεψε στην ΑΕΛ να σώσει τον βαθμό.
Ήταν ένα παιχνίδι που εξελίχτηκε σε μεγάλη απογοήτευση για το σύνολο του Ντάνι Πογιάτος, διότι άγγιξαν το «τρίποντο» που είχαν τόσο μεγάλη ανάγκη.
Έστω και χωρίς να εντυπωσιάσουν, έλεγχαν τον ρυθμό, είχαν περιφρουρήσει την εστία του Διούδη, ο οποίος απειλήθηκε μόνο από το λάθος του Φακούντο που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Μιλοσάβλιεβιτς και έπαιζαν πιο συντηρητικά από την Τρίπολη.
Μάλιστα, ένα λεπτό πριν την ισοφάριση, ο Αϊτόρ με ωραία ενέργεια από δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό και έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη.
Ο Ισπανός εξτρέμ ήταν και ο δημιουργός του γκολ, αφού με ωραία συρτή πάσα βρήκε τον Μακέντα στη μικρή περιοχή και αυτός «τελείωσε» εύκολα τη φάση.
Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε παρόμοια εικόνα με την Τρίπολη… Άρχισε νωθρά το πρώτο δεκάλεπτο, έκανε το καλό διάστημα του μέχρι την ανάπαυλα και στο δεύτερο ημίχρονο υπαναχώρησε, δείχνοντας να έχει λιγότερη ενέργεια και όχι μεγάλη συγκέντρωση.
Πάντως, η άμυνα ήταν πιο αποτελεσματική και δεν άφησε τη Λάρισα να απειλήσει, με εξαίρεση τη φάση του 87’…
Η ΑΕΛ έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει, αφού σε ένα ματς που δεν φανέρωσε τις αρετές της, δεν τα παράτησε και το κυνήγησε μέχρι τέλους.
Η προσπάθεια της απέδωσε καρπούς, αφού κέρδισε έναν βαθμό που έμοιαζε χαμένος και θα τονώσει την αυτοπεποίθηση της για τις επόμενες αγωνιστικές.
Επιπλέον, έβγαλε ακόμα έναν δύσκολο αντίπαλο μετά τον ΠΑΟΚ, τον οποίο αντιμετώπισε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

to10.gr