Οι πολλές απουσίες, με αλλαγή παίκτη ακόμη και πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς ο Μπα που είχε δηλωθεί να ξεκινήσει δεν έπαιξε, αλλά και η ποιότητα του αντίπαλου κόστισαν στον Ολυμπιακό την ήττα με 1-3 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από την Άρσεναλ.
Οι Λονδρέζοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τις ελλείψεις του αντίπαλου και έφυγαν με μια νίκη που τους δίνει τον πρώτο λόγο ενόψει της ρεβάνς στο «Εμιρέιτς» την άλλη Πέμπτη (18/3).
Η Άρσεναλ ξεκίνησε πολύ επιθετικά και στο πρώτο δεκάλεπτο πίεσε αφόρητα τον Ολυμπιακό, πρεσάροντας πολύ ψηλά και καταστρέφοντας κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας στον αντίπαλό της.
Μόλις στο 3΄ ο Έντεργκαρντ πλάσαρε άστοχα από το σημείο του πέναλτι και στο 6΄ οι Λονδρέζοι είχαν δοκάρι, όταν στην κεφαλιά του Ομπαμεγιάνγκ ο Σα έκανε μεγάλη απόκρουση, με την μπάλα στη συνέχεια να χτυπά στο δοκάρι του.
Προϊόντος του χρόνου ο Ολυμπιακός ισορρόπησε και στο 21΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, όταν ο Έντεργκααρντ έκανε λάθος γύρισμα, ο Μπρούμα έκλεψε και τελείωσε μόνος τη φάση με σουτ, που απέκρουσε ο Λένο.
Κι ενώ η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κρατούσε μακριά από την εστία του τους Άγγλους, στο 34΄ ένα δυνατό αριστερό σουτ του Έντεργκαρντ έξω από την περιοχή κατέληξε στα δίχτυα του Σα, που φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη, καθώς εκτίμησε λάθος την πορεία της μπάλας.
Ακόμη κι έτσι οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν πριν το ημίχρονο, αλλά τη σπατάλησε ο Μασούρας σε μια επίδειξη ατομισμού, καταστρέφοντας την ωραία προσπάθεια που ξεκίνησε από τα πόδια του.
Στο 40΄ ο παίκτης του Ολυμπιακού έβαλε την κόντρα κι έκλεψε αλλά αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Ελ Αραμπί που περίμενε στο σημείο του πέναλτι για να εκτελέσει, προτίμησε να τελειώσει μόνος τη φάση, σουτάροντας άσχημα και άστοχα από πλάγια θέση.
Το γκολ όμως ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 58΄, όταν η τακτική του Μαρτίνς για πίεση στους αμυντικούς της Άρσεναλ απέδωσε καρπούς, καθώς αποδείχθηκε στην πράξη πόσο επιρρεπείς στο λάθος είναι.
Στο σημείο εκείνο ο Ελ Αραμπί πίεσε το κεντρικό δίδυμο, έκλεψε την μπάλα και με ζυγισμένο σουτ από τα 20 μέτρα νίκησε τον Λένο και ισοφάρισε σε 1-1, με το δέκατο ευρωπαϊκό τέρμα του στα «ερυθρόλευκα»!
Κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε εγείρει κυριαρχικά δικαιώματα, κόντρα στη ροή του αγώνα η Άρσεναλ πέτυχε άλλα δύο γκολ, με κεφαλιά του Γκάμπριελ στο 79΄ σε φάση που μάλλον ο σκόρερ έκανε επιθετικό φάουλ στον Εμβιλά και με σουτ του Ελνένι στο 85΄, κι έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση.

naftemporiki.gr