Η ΑΕΚ, αλλά και ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, θρηνούν από χθες (22/07) τον θάνατο του Νίκου Μήλα, του προπονητή που οδήγησε την Ένωση στον θρίαμβο του 1968 απέναντι στη Σλάβια Πράγας στο Καλλιμάρμαρο και την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου της.
Ο Νίκος Μήλας «έφυγε» πλήρης ημερών αφήνοντας τεράστια κληρονομιά στην ΑΕΚ και στο άθλημα, καθώς οι «κιτρινόμαυροι» έγιναν τότε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατέκτησε ευρωπαϊκό τρόπαιο.
Η συλλυπητήρια ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει: «Η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνεί. Ο προπονητής του ολόχρυσου και πιο ένδοξου τίτλου της Ελλάδας, του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου, του Κυπέλλου Κυπελλούχων του ’68, ο τεράστιος Νίκος Μήλας άφησε σήμερα το πρωί την τελευταία του πνοή. Με τη «Βασίλισσα» κατέκτησε και 2 πρωταθλήματα (1968, 1970). Ο Ευρωκυπελλούχος τεχνικός «έφυγε» πλήρης ημερών, με βαριά και πλούσια παρακαταθήκη στην αθλητική κονίστρα να τον συνοδεύουν. Το θλιβερό μαντάτο συντάραξε τα Γραφεία της «Βασίλισσας». Ένας-ένας οι θρυλικοί παίκτες του, πληροφορούμαστε, ότι κατευθύνονται τώρα προς την οικία του εκλιπόντος, στη Νέα Σμύρνη. Ορφάνεψε η ΑΕΚ ακόμη περισσότερο, αλλά είναι τέτοια η περπατησιά του ανδρός, που τον καθιστά (εσαεί) Αθάνατο... Ο Μάκης Αγγελόπουλος, η Διοίκηση, το αγωνιστικό Τμήμα, και όλο το στελεχιακό δυναμικό της ΑΕΚ ΒC εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς τη σύζυγό του Άννα και την οικογένειά του».

naftemporiki.gr