Καμία απόφαση εν θερμώ δεν πρόκειται να λάβει ο Βαγγέλης Γραμμένος, παρά τις αφόρητες πιέσεις που δέχεται από το βράδυ της Τρίτης (11/06) για να «τελειώσει» τον Άγγελο Αναστασιάδη από τον πάγκο της «γαλανόλευκης».
Μετά την ήττα-σοκ της Εθνικής από την Αρμενία στα προκριματικά του EURO 2020 (3-2) στο ΟΑΚΑ, αλλά και τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της ΕΠΟ με τους Παπασταθόπουλο και Μανωλά, η απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη από το τιμόνι της «γαλανόλευκης» θεωρείται δεδομένη, ωστόσο την Τετάρτη (12/06) δεν πάρθηκε κάποια απόφαση.
Από το πρωί της ημέρας ο Βαγγέλης Γραμμένος βρέθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου είχε συνεχείς συζητήσεις με τους άμεσους συνεργάτες του για την «επόμενη μέρα» της Εθνικής.
Οι πιέσεις που δέχτηκε ο διοικητικός ηγέτης της ανώτατης αρχής του ελληνικού ποδοσφαίρου από τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου για την απομάκρυνση του Μακεδόνα προπονητή ήταν αφόρητες, ωστόσο ο ίδιος προτίμησε να κάνει μερικές ημέρες υπομονή για να «ζυγίσει» καλύτερα τα πράγματα.
Το πιο πιθανό είναι πως ο Αναστασιάδης δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της «γαλανόλευκης» στο ματς που ακολουθεί με την Φινλανδία στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα των υποψήφιων για να τον αντικαταστήσουν (Ουζουνίδης, Δέλλας), αλλά τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.
Εκτός της κακής εικόνας που έδειξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στα δύο τελευταία ματς (με Ιταλία και Αρμενία), αυτό που λαμβάνουν ακόμη περισσότερο υπόψη τους οι άνθρωποι της ΕΠΟ είναι οι κακές σχέσεις που έχει ο ομοσπονδιακός προπονητής με τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας, όπως ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο Κώστας Μανωλάς, αλλά και ο Βασίλης Τοροσίδης.
Ο πρώτος, άλλωστε, δήλωσε ξεκάθαρα μετά το ματς με την Αρμενία ότι στην Εθνική ομάδα θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις, έκανε λόγο για ομάδα που δεν αξίζει να βρεθεί στην τελική φάση του EURO 2020 κι εμμέσως πλην σαφώς έθεσε θέμα προπονητή.
Το κλίμα εναντίον του έμπειρου τεχνικού είναι πάρα πολύ βαρύ και το πιθανότερο είναι πως η συνεργασία του με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα τελειώσει οριστικά την προσεχή εβδομάδα, οπότε και είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ.
Χωρίς να αποκλειστεί τίποτα, είναι πολύ δύσκολο να παρθούν αποφάσεις εντός του τρέχοντος επταημέρου, καθώς ο Βαγγέλης Γραμμένος θέλει πρώτα να ηρεμήσουν κάπως τα πράγματα και αμέσως μετά να ακολουθήσουν οι ανακοινώσεις.

naftemporiki.gr